Lip Dub a l’escola

L’Alzina ja feia unes setmanes que era a l’escola fent les pràctiques i ens va dir que havia rebut una carta d’en Joan de la Creu, el seu professor de la Universitat. La vam llegir i vam veure que ens demanava que l’ajudéssim a la seva investigació del cançoner popular. També ens va explicar que les cançons que hem après oralment poden tenir petits canvis a la lletra o a la melodia, perquè es van passant de persona a persona.

hpim6352-smallPer fer-nos-ho veure l’Alzina va amagar un conte i vam fer 8 grups, el primer grup va buscar el conte de “ La geganta Marcelina” i el va explicar al segon grup i així ho vam anar fent fins a l’últim grup. Al final ens vam adonar que hi havia hagut molts canvis.
Al cap d’uns dies vam buscar a Internet qui era en Joan Amades i que havia fet, això ho havíem de saber per poder fer la recerca.

imgp0017-smallLlavors vam demanar als nostres avis i avies que vinguessin a l’escola i ens cantessin cançons de quan eren petits. Vam trigar uns quants dies a preparar l’entrevista, però quan vam gravar als avis i àvies teníem moltes cançons. Vam descobrir moltes cançons que no sabíem i que els nostres avis cantaven de petits.

img_0416-small Vam buscar a cançoners les cançons que ens havien cantat i vam mirar les diferències. Després amb un programa de l’ordinador que es deia “Music Time” vam escriure les cançons i a sobre hi vam posar les notes. Quan ho teníem tot vam fer un cançoner.

En Joan de la Creu ens va donar les gràcies pel treball que havíem fet. Ens van proposar si volíem fer un Lip Dub i que triéssim alguna cançó que haguéssim après dels avis. Ens vam decidir per la cançó “ Baixant de la Font del Gat” i ens vam inventar més estrofes. Ho vam ajuntar tot i vam gravar a sobre una música que havien fet.

Després ho vam preparar tot i vam demanar a les classe que ens ajudessin. El dilluns 2 de Maig vam fer un assaig general i després vam gravar el Lip Dub. Ens ho vam passar molt bé!

Moltes gràcies a tothom!

ALUMNES DE 4T.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/tAmRsNmMgy0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Si no veus el video clica AQUÍ.

Ben preparats

Ben preparats

LOriol de 6è porta la càmera, lAlzina el dirigeix i la Yola els segueix amb la música.

L'Oriol de 6è porta la càmera, l'Alzina el dirigeix i la Yola els segueix amb la música.

Tothom ho ha fet molt bé!

Tothom ho ha fet molt bé!

Comentaris: 8

 1. concepció 10 maig 2011 - 22:26

  Uauuuu ! quin lip dub més divertit!!! Hem rigut molt mirant-lo i ens ha fet il·lusió poder reconèixer a gairebé tots els nens i nenes de l’escola. Ens ha agradat copsar tot el treball que heu fet: la recerca tant en llibres com en les explicacions dels avis, l’adaptació de la lletra, l’enregistrament de les veus i les músiques, les caracteritzacions de cada grup classe i l’esperit participatiu i alegre que transmet el conjunt. FELICITATS!!!!!!!!!!!!!!!!
  joan i concepció

 2. Montse 11 maig 2011 - 16:39

  Hola soc la Montse de 5è i us vuluia comentar que el libdub ens va sortir molt bè i m’he l’he mirat molts de cops.

 3. Lídia 16 maig 2011 - 22:57

  En Pau i en Martí m’acaben d’ensenyar el vostre Lip Dub, el de tota l’escola, que els de 4art han preparat i els altres hi han entrat com un projecte propi. Realment és bonic de veure tanta creativitat junta, entre professors, alumnes i practicants varis. Que seguiu creixent, escola i infants, amb aquesta constant ilusió, capacitrat i alegria. Moltes facilitats a totes i a tots!
  Lídia

 4. Conxi 18 maig 2011 - 00:21

  Hola!!! soc la Conxi, la mare de la Yola, felicitats per aquest Lip Dub tan fantàstic, m’ha emocionat, m’encanta!!!

 5. Zorana 2 juny 2011 - 18:03

  Us voldria dir que va sortir molt be el lip dub, em va agradar mmolt fer el lip dub, va ser molt divertit fer la comba amb els companys.

 6. pol 9 juliol 2011 - 16:33

  Mola, sí!

 7. lalalalalalala 9 juliol 2011 - 16:35

  Aquest video mola molt.
  Escola Bordils la millor!

 8. Florin 1 agost 2011 - 14:33

  Mai no he fet un lipdup, però mola molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà