El ball de cascavells

Aquest article és del curs passat però el deixo per si us ve de gust recordar la dansa!

El ball de cascavells és una dansa tradicional catalana, originària de Cardona, que es ballava fa uns anys per iniciar les festes majors, per fer cercaviles, com acomiadament d’un foraster i com a part de les caramelles. Antigament era ballat per homes sols amb uns camals ben plens de cascavells. Més tard s’hi afegirien les dones, que en molts casos es penjaven els cascavells a les faldilles.
Amb els alumnes de quart hem après la dansa, i tot i que no ho hem utilitzat els cascavells, el resultat ha estat molt positiu. Hem après les diferents parts de la dansa amb els corresponents passos, a escoltar i saber diferenciar l’estructura de la melodia i repassar passos de dansa com el punteig o el galop ( apresos el curs passat).
Aquí en teniu el resultat:

Aquest article ha estat publicat en Cicle superior. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *