L’ús del teclat a cicle inicial

 El teclat és una eina molt motivadora pels nens, ja que permet treballar el llenguatge musical d’una manera lúdica. Primerament, partim d’una associació cromàtica; pintem la primera línia del pentagrama de color vermell i la segona de color groc. Expliquem que la nota a la qual li passa la línia de color groc és el “sol” (com el Sòl del cel), i posem un gomet groc a la tecla corresponent del teclat; a la que li passa la línia de color vermell es diu “mi” i posem un gomet de color vermell. Busquem una cançoneta que tingui només aquestes notes i se l’aprenen; després l’escrivim amb notes i les canten; per últim la toquen amb el teclat (primer amb el teclat apagat i després engegat). Quan al cap de vàries sessions (aproximadament 3) se la saben, s’emporten la partitura a casa i li toquen als pares. Sembla mentida com aprenen de ràpid, inclús els nens amb algunes discapacitats.

També escolten audicions d’orgue, com la següent:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Mx1jQ0kkvYs" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Aquesta cançó és la primera que fem amb el teclat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *