EL PROJECTE RIUS

 30 d’octubre de 2007

El Comitè Ambiental de l’IES BAIX PENEDÈS, ha anat al riu Foix. L’institut col·labora en el Projecte Rius des del curs passat. En aquest projecte molts voluntaris realitzen un estudi semblant en diferents punts dels rius de la geografia catalana. Aquests estudis són prou exaustiu com per a poder esbrinar l’estat de salut dels nostres rius. L’any passat, al voltant de les mateixes dades, el Foix, just pel damunt del seu pantà, quedà qualificat com a “Riu sa però amb simptomes”. Avui, malauradament, l’estudi ens el qualifica de “Riu en estat greu”. Esperem que les nostres dades, ja lliurades a l’organisme competent, serveixin per a que es prenguin mesures al respecte. Tot i així, hem vist un bernat pescaire, dues gallinetes d’aigua, hem sentit molts pit-roig, hem vist un “zampullín”, un mirlo, pinzans, carpes, Ancylus fluviatilis, Lymnaea sp., quironòmids, larves d’efimeres, libèl·lules, una mantis religiosa (pregadeus), freixers, joncs, …  i moltes coses més.

Comitè Ambiental

Deixa un comentari