LA CASTANYADA

(Article escrit el curs 2012/13)

A la classe, per grups, hem parlat sobre la castanyada i el halloween per veure que en sabem. Deprés de la posada en comú hem quedat d’acord en :

1- A casa, la castanyada la celebrem fent un àpat familiar i menjant castanyes, moniatos i panellets de postre.

2- A l’escola, els de 6è preparen unes proves per fer una gincana. Per la tarda fem la gincana , ballem al pati i mengem les castanyes que ens han torrat els pares i mares castanyeres.

3. La castanyada es fa la vigília del dia de Tots Sants. Aquest dia es sol anar als cementiris per recordar els nostres familiars i amics difunts. També és fa per celebrar l’entrada de la Tardor   4- La castanyada té el seu origen en el costum antic de tocar les campanes el dia de Tots Sants. El campaner, que es passava una llarga estona al campanar, menjava castanyes i panellets que li portava la seva família.

5- La Castanyada i el Halloween es celebren el mateix dia. El Halloween té origen celta, però té una funció semblant a la castanyada. És la festa que dona pas a la Tardor i també és el dia en que es recorda els difunts. Actualment és molt popular als Estats Units, però van ser els emigrants irlandesos qui la van introduir a aquest país. Thea Z.  Ocampo (5è)

5 comentaris a “LA CASTANYADA

  1. Hola,

    M´ha agradat molt la castanyada perquè les proves de la gincana eren molt xules.

  2. Ha sigut molt divertit fer treball amb grup i també la gincana, les castanyes i el ball també va ser molt divertit.

  3. La Thea ha explicat això de la castanyada i el hallowen molt bé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *