ELS ENIGMES DE CICLE SUPERIOR

ENIGMES ENIGMÀTICS AMB UN PREMI FANTÀSTIC.

A PARTIR D’ARA, ELS NOUS ENIGMES I LES RESPOSTES LES HEU DE FER I LLEGIR AL NOU BLOC DE L’ESCOLA!

AQUEST ÉS L’ENLLAÇ DIRECTE A LA PÀGINA DELS ENIGMES.

http://agora.xtec.cat/ceip-montserrat-suria/enigmes-cs/

I AQUÍ VA EL NOVÈ!!!

ARITMÈTICA
En quina ocasió podem dir que  2 + 11 = 1?
Apa, apa, pensa bé i respon!!!

EL QUE FA VUIT!

AL LLARG DEL TEMPS
ENUNCIAT: Què és allò que hom troba un cop per minut, dues vegades cada moment i mai en un segle?

RESPOSTA: La resposta és la lletra M: Minut – MoMent – segle

EL SETÈ ENIGMA

QUILÒMETRES
Un tren d’un quilòmetre de llarg es desplaça a la velocitat d’un quilòmetre per minut i travessa un túnel d’un quilòmetre de llarg.
PREGUNTA: Quan de temps li cal per travessar íntegrament el túnel?

RESPOSTA: Li calen dos minuts. Un per entrar completament i l’altre per sortir completament del túnel.

 

LA FAMÍLIA BOADA

A can Boada cadascuna de les filles té tants germans com germanes, i cadascun dels fills té dues vegades més germanes que germans.

PREGUNTA: Quants nois i noies hi ha a la família?

RESPOSTA: El matrimoni Boada té quatre noies i tres nois. Cadascun dels nois té dos germans i quatre germanes (dues vegades més noies que nois) i cadascuna de les filles té tres germanes i tres germans (és a dir, el mateix nombre de cada).

 

 

CINQUÈ ENIGMA PER COMENÇAR L’ÚLTIM MES DE L’ANY.

EL NEN QUE VIVIA MASSA DE PRESSA

La Clotilde està discutint amb la Lolita: “Abans d’ahir el meu fill Florenci tenia vuit anys. L’any que ve en tindrà onze”.

PREGUNTA: Com és possible? 

RESPOSTA AL CINQUÈ ENGIMA:  La conversa té lloc el primer de gener. El 30 de desembre Florenci tenia vuit anys. El 31 celebrava el seu novè aniversari. El 31 de desembre de l’any en curs farà deu anys. I per la mateixa data de l’any que ve festejaran els seus onze anys.

ARRIBADA LA TARDOR I EL FRED, ANEM A PEL QUART ENIGMA

AQUEST COP, UN DE DIFÍCIL!!!
El vescomte de Vilacruel vol condemnar a morir públicament, tant sí com no, a l’Arnau de Calpí per quedar-se les seves terres. Per això el va fer jutjar per un motiu ximple i inventat. Però no vol quedar davant del seu poble com un personatge vil i vol simular que li dóna una oportunitat a l’Arnau.
Abans de morir, i davant de tot el poble, li ofereix una oportunitat de salvar-se. Li ofereix a l’Arnau una bossa on li diu que hi ha una bola blanca i 19 de negres. Si, a cegues, treu la bola blanca, es salvarà. Però l’Arnau sospita, com efectivament ha fet el vescomte, que totes 20 boles són negres.
Llavors agafa una bola ocultant-la amb la mà i, ràpidament , se l’empassa.
Què ha de demanar al vescomte per salvar-se?

LA RESPOSTA: és que ha de demanar al vescompte que ensenyi totes les boles de la bossa. Així, sens dubte, la que s’ha empassat el pobre Arnau, ha de ser la blanca, per nassos!

TERCER ENIGMA DEL CURS; ELS VIATGES DE L’IGNASI

L’Ignasi ens diu:

“He fet molts viatges. Tots van ser a París, menys dos. Tots van ser a Itàlia, menys dos. I tots van ser a Tahití, menys dos”.

Quants viatges ha fet l’Ignasi en total?

EEEefectivament, l’Ignasi ha fet tres viatges!!!

ANEM A PEL SEGON. (curt però intens)

Quin número de dues xifres és igual al doble del producte d’aquestes?

El número correcte és el 36

EL PRIMER DE LA TEMPORADA:

Dos etíops es troben en un museu mirant un quadre. Un dels etíops és pare del fill del seu acompanyant. Quina relació hi ha entre tots dos?

La resposta és que són marit i muller! L’acompanyant és el fill dels dos.

17 comentaris a “ELS ENIGMES DE CICLE SUPERIOR

 1. yo crec que lo que li ha de demanar al vescomte es que buidi la bossa davant de tot el poble i si surten 19 negres ja se a salvat per que la que esta a dintre del ventre de l’Arnau no es veu.
  i si la volen veure que s’esperin que la caguiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  Apa siau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

 2. Crec que te que dirli al vescompte que vuidi la bossa per saber si era veritat que hi havien 19 boles negres i 1 de blanca. Perque si el vescomte a dit la veritat nomes sortiran 19 boles negres

  I si volen la blanca…que la natura segueixi el seu curs….

 3. lo que li ha de demanar al vescomte es que buidi la bossa davant de tot el poble i si surten 19 negres ja se a salvat per que la que esta a dintre del ventre de l’Arnau no es veu.

 4. Jo crec que el fill, el dia 30 de desembre, te 8 anys, es el dia que representa abans d’ahir,el dia 31 de desmbre ,fa els 9 anys ,es el dia que representa ahir,
  el dia 1 de gener, es l’any que fara els 10 anys ,es el dia que representa avui,
  per tant l’any que ve fara els 11 anys.

  apa siau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

 5. Es una expressió que fem servir per dir que el temps passa molt rapid, no perqué en dos dies hagi passat de tenir vuit anys a onze anys.

 6. Retroenllaç: CINQUANTENARI: CURS 2014-15 | Mare de Déu de Montserrat Súria

 7. El tren trigarà 2 minuts en atravessar el túnel. Això és perquè el túnel i el tren fan la mateixa llargada, i el tren fa 1km en 1 minut. Per tant, per atravessar-lo del tot, li caldrà 1 minut per estar a dins del túnel i 1 minut més per acabar de sortir i així atravessar-lo del tot. Per tant, el total són 2 minuts.

 8. La resposta es 2 minuts per acabar de sortir del túnel.Per que des de que entra fins que esta completament dintre hi esta 1 minut i per sortir completament necesita unaltre minut per tant necesita 2 minuts per sortir del túnel.
  Apa siau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Despres de molts dies de esta pensant penso que es la lletra: M

  Apa siau !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *