Rutines a Educació Infantil

A l’educació infantil són molt importants les rutines d’inici del dia. Accions com passar llista, conèixer el dia de la setmana, mirar el temps, prendre consciència de les estacions i consultar el menú del menjador formen part de l’activitat de les primeres hores del matí.

El material necessari és un panell interactiu o PDI i aquesta activitat de Genially Rutines a Educació Infantil, que podeu adaptar perfectament a les vostres aules. Prèviament, el mestre/a haurà d’haver modificat l’aplicació, introduint les fotos dels nens i nenes de classe. Els canvis a realitzar són molt senzills i estan explicats als botons d’informació de la pròpia activitat, però si teniu algun problema per poder realitzar-los, només cal que deixeu un comentari a la part de sota d’aquests article i is donarem un cop de mà.

Asseguts en rotllana, els nenes i nenes podran realitzar, d’una manera interactiva, les següents activitats:

  1. Passar llista.
  2. Apuntar el nombre de nens i nenes que han vingut a l’escola i els que s’han quedat a casa.
  3. Marcar el dia de la setmana.
  4. Mirar el temps i posar la icona corresponent a la finestra. Si fa vent, també l’hauran de portar a la finestra.
  5. Marcaran la part de l’arbre de l’estació corresponent i descobriran l’animació corresponent.
  6. Arrossegar la icona de l’àpat del dia al pósit corresponent i escriure el nom del plat.

La mestra farà de guia i intervindrà en els moments més complicats: a l’hora d’apuntar el un full el total d’alumnes que venen a l’escola o es queden a casa, per tal que l’alumne el pugui copiar a l’activitat corresponent, ajudant a l’hora d‘escriure els àpats del menjador,… En la resta de les activitats, els nens i les nenes poden ser perfectament autònoms.

La interactivitat que proporcionen el panell i l’activitat digital donaran, com a resultat, una major motivació i participació, facilitant l’adquisició dels aprenentatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *