2009 Any de l’Astronomia

L’Any Internacional de l’Astronomia 2009 es un esforç global iniciat por la Unió Astronòmica Internacional per ajudar els ciutadans del món a redescobrir el seu lloc en l’Univers mitjançant el cel de dia i de nit i promoure un sentit personal de la meravella i del descobriment. Si els ciutadans del planeta coneixem quin és el nostre lloc en l’Univers podrem reflexionar sobre la nostra insignificança i la importància de preservar el petit planeta on vivim.

13 thoughts on “2009 Any de l’Astronomia

 1. Sr WordPress

  Hola, això és un comentari.
  Per a esborrar un comentari, inicieu la sessió i mireu-vos els comentaris dels articles. Allí hi trobareu l’opció d’editar-los o eliminar-los.

 2. cesar encinas

  La clase ma agradat molt , sobretot quan a parlat de las galaxias del sol quan sapagaria i la seva vida i tambe de la exsistencia dels essers humans

 3. cesar encinas

  La pelicula esta molt be , es molt interesant , quan surt lo de la galaxies i lo del sol

 4. cesar encinas

  Ami ma semblat molt interesant i ma agradat lo del big bang que no solament hi hauria un sol univers sino que hi haurien mes , i que quan acavi de creixar tornara a encongir-se fins arrivar al ou cosmic i aixi succesivament.

 5. cesar encinas

  Ami ma agradat lo dels forats negres , com es formaven , i lo del ou cosmic que es podria tornar a formar.
  I que quan caus a un forat negre de 2 metres caus com 200 metres.

 6. cesar encinas

  L’experiment d’Eratostenes consistia en mesurar el diametre de la terra.
  Hi havia una ciutat que es deia Siena en la qual hi havia un pou que el dia 21 de juny el sol es reflexaria sobre ell , Eratostenes va pensar que si allo pasava a Siena perque no podia pasar a Alexandria , i va posar un pal , llavors el pal va fer una ombra quan el sol es va reflexar , va mesurar el angle que hi havia el qual era de 7 graus. Va com traçar una linea recta desde Siena fins al centre de la terra , i va fer el mateix desde Alexandria , llavors va contractar un esclau que medis quants kilometres hi havia desde Siena fins alexandria que van ser uns 790 kilometres (uns 5000 estadis que era la mesura de la epoca) . Un cop tenia tot aixo va fer els calculs , els calculs era lo mes senzills , tenia que fer una regla de tres va fer 790 x 360 dividit entre 7 que era la sombra , i el resultat que li va donar va ser 39375 , solament es va equivocar en 567 km perque la mesura oficial es de 39942.

 7. Tome

  Eratóstenes va llegi un llibra que en Siena, un pou en ple estiu li tucava el sol i arrivava al final a las 12:00 del mitg dia, el Eratóstenes va pensar de claba un pal a Alexandria per veure a on arrivaba va mesurar lo que media akell pal i va paga a un home para k mirasi la longitud de Siena a Alexandria va averi 250 estadis de futbol k son (40.000 kilomentres) amb el pal clavat avian 7 graus en vertical. (las operaciones no las encuentro)

 8. cesar encinas

  Era una noia que es deia Eli que de petita amb el seu pare eran radioaficionats. Al pare li va agafar un atac de cor i va morir . Llavors la noia va continuar investigant sobre la vida extraterrestre. Un dia quan ja era gran estava al laboratori amb el seu grup d’investigacio i atraves d’una maquina van sentir un soroll, no era veu , era en forma de representacio numerica , algu volia dir alguna cosa pero amb numeros. Ho van publicar, es va portar a terme una investigacio mes profunda, la estrella d’on venia el soroll es deia Vega . Al cap de molt investigar van trobar com uns escrits , pero n estaven escrits en una cosa que els humans poquesim llegir , hi havia milers, van estar intentant descifrar-los , no podien , un expert es va enterar de la noticia i va investigar , va trucar a Eli i li va dir que tenia la clau per poder-los descifrar , tenien que juntar tres dels punts formant un rombe. Eran misatges amb tres dimencions . Despres al cap d’un temps per mirar si es podia anar a Vega. Es va construir una maquina , era unica al mon , aquesta maquina permetia viatjar per l’espai fins a Vega , en el primer intent va sortir malament , perque un boig es va colar com si fos un ajudant i va posar una bomba , tot va explotar. Despres es va descobrir que existia una altra maquina i que volien una persona Americana que la fes servi, Eli va anar, va entrar a la capsula , ella ja estava preparada per sortir estava molt nerviosa notava cosas rares , la capsula encontes d’anar cap amunt va caure cap abaix on hi havien unas reaccions de llum , va anar a parar a un forat de cuc , va entrar en un i va sortir i aixi va ser fins que va arrivar a Vega , un cop a Vega se li va apareixar un extraterreste amb la forma del seu pare , quan va tornar a la Terra va preguntar que quant de temps avia pasat i li van dir que solament un segon que habia sortit malament, li van dir la capsula ha caigut. Ella va dir que avia anat per uns forats de cuc fins arrivar a Vega i va afirmar que habia pasat tot allo, li van dir que tot allo era imposible que en un segon no podia aver anat a cap lloc , mentres estava a la capsula estava gravant fins que la camara se li va caure i es va trencar . Despres una cientifica va mirar la camara hi va veure que alla hi havien gravades 18 hores , ho va fer public , es va demostrar que havia arrivat a Vega , segurament els calculs estarien mal fets i epr aixo van pensar que trigaria mes de 50 anys i solament va trigar un segon .

 9. cesar encinas

  Ma agradat molt lo del cometa Haley, i tambe quan em parlat de lo de las bombas atomicas i las bombas de neutrons , i com funcionava.

 10. cesar encinas

  Bueno es una noia que es diu Hipatia, va descobrir que els planetes giraven al voltant del sol i que no era la terra el centre del univers. Tambe tracta sobre la biblioteca de Alexandria , la que va ser cremada i no va quedar casi res. A Hipatia la maten , perque no la creuen i contradex als altres. La mata el noi que li agrada, i despres li tiran pedres .
  Es una pelicula molt interesant ami ma agradat molt .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *