Inici del segon projecte 5è A: l’edat antiga

Avui comencen un nou projecte a 5è B “L’Edat Antiga”, esperem aprendre molt sobre aquesta etapa històrica.

Què sabem?

Vestien d’una altra manera, túniques.
Hi havia reis i reines.
Creien en Deus: Zeus…
Es desplaçaven en carros i cavalls.
No existia la tecnologia elèctrica.
Cèsar i Cleopatra es van enfrontar.
Enterraven els reis a les piràmides.
Aportacions de’n Juan:
Grecs: creien en la mitologia tenien un Déu per totes les coses i on vivien els déus es deia el Olimpi. Zeus era el més important manava a tots els déus. El déu de l’aigua es deia Poseidó també creien en guerrers mitològics com: Minotaures, pegasos, arpies ,centaures, ciclops, medusa, Hidra etc. Ells utilitzaven molt el marbre per fer els edificis. Ells volien expandir la seva població i per això conquerien altres ciutats, també les cases les construïen de pedra. Un dels seus emperadors més importants es deia Alejandro. Els grecs van desaparèixer perquè el romans els van matar o esclavitzar.
Egipcis: Tenien un idioma molt estrany escrivien amb dibuixos . Tenien moltes piràmides i també els seus emperadors creien que si feien moltes piràmides i coses bones quan es morissin es veurien les coses bones i les coses dolentes i si tenien més coses bones anirien al paradís i si tenien més coses dolentes anirien a l’infern i ells també volien expandir la seva població. Una de les seves emperadores es deia Cleopatra. Van desaparèixer perquè els romans els van matar o esclavitzar.
Romans: un dels seus importants emperadors es deia Cèsar. També tenien el coliseu on feien batalles entre gladiadors i esclaus. Els romans també tenien el vaticà on i havia els més creients com el papa i mossèns. Van ser la població mes gran de aquella edat i van desaparèixer perquè es van desfer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *