Divendres 14 de març: Marató de llibres Roald Dahl

Hola a tothom,

Aquest divendres, de 11h a 11:30h, a la Biblioteca de l’escola, farem una marató de lectura en veu alta d’una obra de Roald Dahl. Aquesta activitat, promoguda per algunes professionals i llibreries especialitzades, ha sorgit arran de la polèmica causada per la notícia de la reescriptura de les obres de Roald Dahl per adaptar-les als nous lectors i lectores.

Tots aquells infants que vingueu a llegir, recordeu de portar el Passaport del DUC per tal que us el puguem segellar. 

Si voleu tenir més informació sobre la polèmica que ha sorgit, us deixem un enllaç de l’IbbyCat (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil) on hi ha més informació. 

US HI ESPEREM!

Celebrem el Dia de la Poesia!

Aquest dimarts 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia! A l’escola, ho celebrarem amb dues activitats molt especials:

*El so de la poesia: els alumnes de Cicle Mitjà estan preparant un recital de poesia per tots els alumnes de l’escola i per les seves famílies. El recital es farà el dimarts al matí en diferents punts del pati de l’escola. 

*Llegim poesia en veu alta: i a la tarda..hem preparat una activitat de poesia oberta a tota la comunitat educativa! L’acte es farà al pati de l’escola a les 16:40h. 

Quina poesia s’ha de llegir? Cadascú pot llegir la poesia que ell o ella vulgui. La podeu portar de casa o sinó, a l’escola, tindrem llibres de poesia infantils i per adults.

 

Baobab: El gegant de Madagascar!

Quina història més bonica ens va explicar el Josep Maria al Biblitots d’ahir! 

Baobab, el gegant de Madagascar és un viatge imaginari a través dels llibres que llegeix una nena que vol saber més dels baobabs, perquè es dóna la coincidència meravellosa i sonora del nom d’aquests impactants arbres i la primera paraula que pronuncia el seu germà petit.
Al final del Biblitots, el Josep Maria ens va ensenyar el llibre! És un llibre de butxaca i és un llibre-acordió! Ens va encantar! 
MOLTES GRÀCIES!

Ja tens el Passaport de la Biblioteca?

Hola famílies de l’escola!

Des de la comissió de Biblioteca hem creat un passaport que  neix amb l’objectiu d’incentivar les activitats que es promocionen des de la biblioteca i el gust per la lectura.

En podem diferenciar dues parts:
★ Assistir o acomplir diferents activitats literàries, aconseguint una enganxina (Biblitots o
Jornada Literària) o bé un segell (recomanació literària o activitat literària lliure). Si
s’aconsegueixen 5 ,entraran en el sorteig d’un llibre:
○ Biblitots
○ Jornada literària
○ Recomanació d’un llibre
○ Activitat literària lliure
★ Superar diferents reptes llegint cada mes un llibre diferent, aconseguint el segell del repte
superat. El segell es posarà quan l’infant faci el retorn del llibre.
○ Revista
○ Còmic
○ Llibre de coneixements
○ Poema o endevinalla
○ Narrativa o conte

El passaport es pot anar a buscar a la Biblioteca de l’escola a l’hora del pati o a la tarda.

I tu, ja tens el teu?

 

Dimarts 28 de febrer: Biblitots!

Hola! Us convidem al Biblitots (hora del conte) que farem a la Biblioteca de l’escola el proper dimarts 28 de febrer, a les 16:45h. 

L’hora del conte anirà a càrrec del Josep Maria Soler (periodista de Penedès TV i antic pare de l’escola)  i ens explicarà el conte “BAOBAB, EL GEGANT DE MADAGASCAR”. 

US HI ESPEREM!

El Racó de les emocions!

Heu vist el nou racó de llibres que hi ha a la segona planta de l’escola? Com que els alumnes de Cicle Mitjà estan treballant les emocions, han decidit fer un racó i poder, d’aquesta manera, treballar millor les emocions! 

Al racó trobareu llibres que ens parlaran de la por, la tristesa i l’alegria, d’entre moltes emocions!

Biblitots: Espurnes!

Quin Biblitots el que vam poder viure ahir de la mà de la Roser Ríos, musicoterapeuta d’infants amb necessitats educatives especials. La Roser ens va explicar com va néixer la idea de crear aquest conte tant especial i vam fer un petit taller musical. 

ESPURNES és un conte que es complementa amb diversos vídeos que proposen activitats musicals vàries. A Les pàgines que corresponen als mesos de L’any, hi trobareu uns codis QR que enllacen amb aquests vídeos, que es van realitzar en temps de pandèmia. A part de passar-ho molt bé, mares, pares i professionals, amb ESPURNES tindreu una eina amb La qual treballar d’una manera molt Lúdica un munt de cançons i activitats musicals.

Moltes gràcies Roser i Magda per haver vingut!

 

Biblitots: Presentació del conte “Espurnes”

Benvolgudes famílies!

Us convidem al Biblitots (hora del conte) que farem a la Biblioteca de l’escola el proper divendres 10 de febrer.
 
L’hora del conte anirà a càrrec de la Roser Rios (musicoterapeuta i professora de música) i ens presentarà el conte “Espurnes”. Espurnes és un conte  ple cançons i d’activitats musicals per poder fer en família que neix a partir d’uns vídeos que la Roser va fer per la Pandèmia. 
Si esteu interessats ens venir, agrairíem que empleneu el següent formulari!
US HI ESPEREM!

Guia de Lectura de Nadal!

Ja tenim aquí la Guia de Lectura d’aquest Nadal! Des de la Comissió de Biblioteca us l’hem preparat amb molta il·lusió. Com sempre, us recomanem tres llibres per Educació Infantil, tres per Cicle Inicial, tres per Cicle Mitjà, tres per Cicle Superior i tres llibres per a tothom!

Esperem que us agradin les nostres recomanacions!

MOLT BONA LECTURA!