Però, exactament, què és un bloc?

La paraula catalana ‘bloc’ té el seu origen al mot anglès ‘blog’ que, a la vegada, prové de ‘Web log’ (registre al web). Podem trobar diferents mots per definir un bloc: weblog, blog, bitàcola i, en el cas dels blocs usats a l’educació, edublocs.
En un sentit ampli, un bloc és un lloc web fàcil de crear i fàcil de mantenir on una persona (o diverses) publica de forma instantània a Internet. Als llocs web tradicionals, la creació i el manteniment són operacions per a les quals cal tenir coneixements de llenguatges específics, a part que la publicació no és immediata, cal actualitzar-la al servidor corresponent.

Però el que realment distingeix un bloc d’un lloc web tradicional és molt més que el procés mecànic de manteniment. És allò que realment podem trobar-hi: un seguit de pensaments, idees, informacions, etc. juntament amb converses que, a la majoria dels casos, són actualitzats diàriament. Dit d’una altra manera, els blocs inciten a la participació, a la interacció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *