“ELS INFANTS A LA CUINA”

Quan entrem a la cuina i ens posem a cuinar ho fem perquè necessitem alimentar-nos. Cadascú cuina de diferent manera segons el seu país d’origen, de qui n’ha après, de si li agrada més o menys cuinar. Però entrar a la cuina, és molt més que cuinar un plat més o menys elaborat, és entrar en contacte en tot un món d’olors, de textures, de colors… és aprendre a través dels sentits.

A partir d’uns ingredients preparar uns plats per a la família, pels amics i amigues, pels companys i companyes de la feina… és oferir als que estan a prop alguna cosa feta amb les mans i amb el cor. Entrar a la cuina moltes vegades és més que posar-se a cuinar, és explicar-se com estàs, de com ha anat el dia, és xerrar i deixar passar el temps més lentament… mentre fas el sopar.

Als infants els hi agrada entrar a la cuina, posar-se al costat de la persona adulta i col·laborar amb allò que s’està fent. Gaudeixen tocant i manipulant… també provant. Que bo! Quina olor més bona! Preparar unes galetes, unes magdalenes que després es menjarà per a berenar… Quina alegria i quina emoció!! Ho ha fet amb les seves mans. Se’ls obre un món ple de sensacions!

Us animem a fer diferents receptes i a compartir-ho amb les vostres filles i fills i us sorprendran les seves capacitats per fer petites noves tasques!!   Us hi animeu?

Galetes de civada i xocolata

Ingredients.

  • 115 grams de flocs de civada no torrada
  • 1 ou
  • 50 grams de farina d’espelta
  • 75 grams de mantega
  • 75 grams de panela
  • 1/4 de cullerada de postres de llevat en pols
  • Trossos       de xocolata.
  • Un pessic de sal

Com fer-les:

Escalfeu el forn a 180º a dalt i baix mentre elaboreu les galetes. Deixatem l’ou en un vol. En un altre vol barregem el sucre i la mantega (va bé deixar-la fora de la nevera una estona perquè estigui tova). Després hi afegim l’ou i la farina, ho remenem bé. Tot seguit hi posem la civada, el pessic de sal, el llevat i trossos petits de xocolata al vostre gust.

En fem boles petites i les posem una mica separades sobre d’una safata de forn. Quant les tingueu sobre la safata les aixafeu perquè quedin rodones. Poseu-les al forn 20 minuts. I llestes per menjar…

 Recepta de roques de Xocolata

Ingredients:

  • Xocolata negra
  • Galetes
  • Un bol d’anacards i nou de brasil
  • Un bol de galetes a trossets
  • Un bol de cereals a trossets

En aquest enllaç trobareu com fer-les. Boníssimes!!!

Pastís de poma (sense ou i sense llet)

Per totes aquelles famílies que tingueu algun dels membres amb alguna al·lèrgia o intolerància alimentària, us proposem una recepta de pastís de poma sense ou i sense llet, dos dels principals al·lèrgens.

Ingredients:

  • 1 kg. de pomes (5-6 unitats)
  • 250 ml. de beguda de coco amb arròs
  • 180 g. de farina de blat sarraí
  • 240 g. de sucre
  • 225 g. de galetes integrals (reviseu la etiqueta)
  • 100 g. de farina d’ametlla
  • 110 g. de margarina 100% vegetal
  • El suc de mitja llimona

Elaboració:

  1. Tritureu les galetes i barregeu-les amb la margarina fins que sigui una massa homogènia.
  2. Deixeu refredar la massa a la nevera i col·loqueu-la en un motlle, millor desmuntable.
  3. Peleu les pomes, talleu-les a trossos, però guardeu una o dues per posar-les amunt del pastís i tritureu la resta en el got de la batedora.
  4. Afegiu al mateix got de la batedora la beguda de coco i arròs, el sucre, la farina i el suc de llimona.
  5. Col·loqueu la barreja al motlle, sobre la pasta de galeta.
  6. Talleu a làmines les pomes restants, i poseu-les sobre la massa per guarnir el pastís.
  7. Escampeu una mica de sucre per sobre el pastís.
  8. Enforneu el pastís al forn durant 60 minuts a 180ºC.

També els podeu demanar que us ajudin amb els àpats que elaboreu a casa com per exemple,  sucar pa amb tomàquet. Són uns grans cuiners i cuineres!!!

 

 

 

 

 

Podeu trobar més receptes per a fer amb les vostres filles i fills a:

Cuinar sense foc. Glòria Baliu

Gelats i postres ràpides. Glòria Baliu

El pa: 10 receptes per a petits i grans. Glòria Baliu

 

Bon profit!!!!

Us animeu a provar alguna recepta??? Comenteu-nos que us han semblat! 

Equip llar d’Infants Pública Municipal La Baldufa 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *