L’assessor

Les meues peticions van ser escoltades, el dijous passat vaig conèixer un assessor del Departament. Va ser gràcies a Espai País Valencià, en un sopar – tertúlia. El convidat, Jaume Graells, Director General de l’Educació Bàsica i el Batxillerat.

 Va ser una nit on el senyor Graells va tractar d’explicar la LEC, i es va fer curt. Potser en una altra ocasió tinga’m més temps. L’apassionada defensa de l’educació pública, d’algun dels amics de l’Espai, va demostrar que el senyor Graells és un polític, gairebé immutable, amb un discurs ben après, que alhora que defensava que la LEC és una llei progressista, ens volia fer entendre que el sistema de gestió dels centres passa per dotar de més poder als directors, ja que, segons ell, els claustres no funcionen.

 En general, el seu discurs, quan es parlava de fer una llei que afavorira l’escola pública, es va limitar a lloar els avanços en educació i la gran quantitat d’escoles creades pel PSC, de la millora de l’educació gràcies a la sisena hora, a dir que la LEC anava tot a l’esquerra de les lleis de l’Estat (LOE) deixa anar, i fins i tot una mica més, per finalitzar atacant a Convergència i Unió, assegurant, que la llei ja era tot lo progressista que podia ser, i sort, si al negociar al parlament no acabava anant una mica més a la dreta. La utilització de l’arma més efectiva del món, la por.

 En definitiva, una nit interessant, que donarà per fer uns quants “posts”, desgranant la Llei. Un polític, que almenys va venir, sabent, supose, a la “gentola” a la que s’enfrontaria.

 Convèncer, no, no ens va convèncer. I nosaltres a ell? tampoc. La llàstima va ser el no poder tenir temps per desemmascarar les contradiccions de la Llei.

El meu paper al sopar va ser breu, de fet, crec que no vaig intervenir gaire, per no dir gens, vaig estar tota la nit somrient, quan el senyor Graells contestava els meus companys i em mirava, també somreia. I el seu somriure no era menys polític que el meu. S’ho va passar bé.

2 thoughts on “L’assessor

  1. Àlia

    Però realment va valdre per a algo? Si ell no vos va convéncer i vosaltres a ell tampoc i tots us heu llegit la mateixa llei… no sé, igual el format no era el ideal per a este tema.

    Besets!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *