ELS TALLERS DE CICLE INICIAL

El curs ha començat i amb ell els tallers de cicle inicial! 
Els divendres a la tarda tots els alumnes de cicle inicial ens organitzem amb sis grups diferents. Ens barregem alumnes de primer amb els de segon i formen un grup. 

Cada grup s’identifica per un color. Així tenim el grup de color verd, taronja, blau, vermell, groc i lila. Cada color va a un espai diferent per fer un taller que dura tres sessions. 

Els tallers que fem són: 
Estudiem un pintor: MONDRIAN. 
Coneixem qui era Mondrian, a on va néixer, què va estudiar… També observem algunes de les seves obres i amb l’ajuda de la imaginació interpretem què ens volen dir els seus quadres. Mondrian utilitzava els colors primaris i la línia recta vertical i horitzontal…. Acabem les sessions fent dibuixos inspirats amb els quadres de Mondrian i pintem amb cotxes i pintura reproduint un quadre de l’autor. Ho podem veure exposat al passadís perquè ens agrada compartir-ho amb la resta de companys de l’escola. 

BEE-BOTS 
En el taller de bee-bots descobrim com donar instruccions a aquests petits robots perquè facin els desplaçaments concrets que ens interessen, sobre uns taulers adequats que alhora, ofereixen propostes diverses de llengua, medi, matemàtiques … o simplement lúdiques. Per fer això els nens i nenes, treballant en equips de quatre, fan previsió i anticipació, parlen, discuteixen, col·laboren fins a posar-se d’acord i dissenyar petits itineraris tot treballant la direccionalitat.; després fan comprovacions i si cal, també rectificacions. 

PSICOMOTRICITAT FINA. 
Treballem l’agilitat amb els dits. Cada alumne realitza una base amb la petjada de les seves sabates. Així aprendrem a cordar-nos els cordons. Intentem posar el nostre nom amb trossets petits de canyes i també tenim un joc d’encaixar les boletes petites del dibuix amb pinces. 

COLLAGE
 Posem cola blanca a tires de paper de diari sobre un suport. Decorem amb papers de seda la part central i pintura la zona del marc.

JOCS MATEMÀTICS
Els jocs tradicionals, oca, cartes, domino… ens serveixen per repassar la numeració i agafar noves estratègies de càlcul.

FANG.
Modelatge i pintura d’una figura de fang.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *