El pot de vidre i el cafè

cafe.jpg

Quan les coses a la vida et superin, quan 24 hores al dia no et són suficients, recorda el pot de vidre i el cafè. Un professor, davant els seus alumnes de la classe de filosofia, sense dir ni una paraula, va agafar un pot gran de vidre i va procedir a omplir-lo amb pilotes de golf. Després va preguntar als estudiants si el pot estava ple. Els estudiants van estar d’acord a dir que sí. El professor va agafar una capsa plena de perdigons i la va buidar dins del pot. Aquests van omplir els espais buits que quedaven entre les pilotes de golf. El professor va tornar a preguntar als estudiants si el pot estava ple i ells van tornar a dir que sí. Després el professor va agafar una capsa amb sorra i la va buidar dins del pot. Per suposat que la sorra va omplir tots els espais buits i el professor va preguntar de nou si el pot estava ple. En aquesta ocasió, els estudiants van respondre amb un sí unànime. El professor ràpidament va afegir dues tasses de cafè al contingut del pot i, efectivament, va omplir tots els espais buits entre la sorra. Els estudiants reien.Quan el riure es va anar apagant, el professor va dir:”Vull que us adoneu que aquest pot representa la vida. Les pilotes de golf són les coses importants com la família, els fills, la salut, els amics, l’amor, les coses que t’apassionen. Són coses que, encara que perdéssim tota la resta i només ens quedessin aquestes, les vostres vides encara estarien plenes.

 Els perdigons són les altres coses que ens importen, com la feina, la casa, el cotxe,… La sorra és la resta de petites coses. Si primer posem la sorra en el pot, no hi hauria espai per als perdigons ni per a les pilotes de golf. El mateix passa amb la vida. Si utilitzem tot el nostre temps i energia en les coses petites, mai no tindrem lloc per a les coses realment importants. Para atenció a les coses que són crucials per a la teva felicitat. Juga amb els teus fills, dóna’t temps per anar al metge, vés amb la teva parella a sopar, practica el teu esport o afecció favorita. Sempre hi haurà temps per netejar la casa, per reparar la clau de l’aigua,… Ocupa’t primer de les pilotes de golf, les coses que realment t’importen. Estableix les teves prioritats, la resta només és sorra”.Un dels estudiants va aixecar la mà i va preguntar què representava el cafè.
El professor va somriure i va dir:”Què bé que em facis aquesta pregunta!. El cafè és per demostrar que encara que la teva vida sembli plena, sempre hi ha lloc per a un parell de tasses de cafè amb un amic”. 

3 thoughts on “El pot de vidre i el cafè

  1. LIDIA

    Veo que verdaderamente disfrutas con esto de los blocs y que además te los trabajas bastante. La verdad es que estás haciendo de tu bloc un lugar que visitar de vez en cuando. Por cierto no te pases a ver si los de l’ EDU se te van a mosquear si les ganas en contenidos

  2. AMPARO

    Que monooooo!!! me encanta….estoy totalmente de acuerdo con este profe. Y quien dice un café, dice una cenita en sábado eeehhhh…. Tengo muchas ganas de ver a todas. Besito guapa

  3. Carmen

    Muy chulo, me encanta. Me gusta esto de que colgueis cositas; a ver si se me ocurren cosas nuevas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *