Oposicions aprovades!

Estic molt contenta perquè aquest any he aconseguit passar-les. Comença una nova etapa de la meva vida, tant a nivell personal, com professional.

Segur que n’aprendré molt.

Gràcies a tots els que m’heu ajudat.

Carnaval 2008

Aquest any hem fet el Carnaval sobre fenòmens atmosfèrics i l’espai. Aquí us envio algunes de les idees de cada curs:

P3  I P4 NINOTS DE NEU

carnaval-2008-017.jpg

P5 PARAIGÜES

cambiar-tamanocarnaval-2008-016.jpg

1R SOLS:

cambiar-tamanocarnaval-2008-015.jpg

2N LLUNES:

cambiar-tamanocarnaval-2008-013.jpg

3R LLAMPS:

cambiar-tamanocarnaval-2008-012.jpg

4T ARCS DE SANT MARTÍ:

cambiar-tamanocarnaval-2008-020.jpg

I ELS DE CICLE SUPERIOR HAVIEN FET COETS AMB CAIXES DE CARTRÓ. M’HAURAN DE PERDONAR PERQUÈ NO TINC CAP FOTO. DE TOTES MANERES, SI EN VOLEU VEURE MÉS PODEU ANAR A LA WEB DE L’ESCOLA.

WWW.SANTAMARIABLANES.ORG

PETONS,

JESIKA

La vida es bella

Le dedico ésta canción a dos buenas maestras: mi prima Mónika y mi amiga Núria. Muy pronto darán un nuevo paso muy especial en sus vidas.

Os quiero mucho.

Jesika

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/54HBnB5RD7E" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

El pot de vidre i el cafè

cafe.jpg

Quan les coses a la vida et superin, quan 24 hores al dia no et són suficients, recorda el pot de vidre i el cafè. Un professor, davant els seus alumnes de la classe de filosofia, sense dir ni una paraula, va agafar un pot gran de vidre i va procedir a omplir-lo amb pilotes de golf. Després va preguntar als estudiants si el pot estava ple. Els estudiants van estar d’acord a dir que sí. El professor va agafar una capsa plena de perdigons i la va buidar dins del pot. Aquests van omplir els espais buits que quedaven entre les pilotes de golf. El professor va tornar a preguntar als estudiants si el pot estava ple i ells van tornar a dir que sí. Després el professor va agafar una capsa amb sorra i la va buidar dins del pot. Per suposat que la sorra va omplir tots els espais buits i el professor va preguntar de nou si el pot estava ple. En aquesta ocasió, els estudiants van respondre amb un sí unànime. El professor ràpidament va afegir dues tasses de cafè al contingut del pot i, efectivament, va omplir tots els espais buits entre la sorra. Els estudiants reien.Quan el riure es va anar apagant, el professor va dir:”Vull que us adoneu que aquest pot representa la vida. Les pilotes de golf són les coses importants com la família, els fills, la salut, els amics, l’amor, les coses que t’apassionen. Són coses que, encara que perdéssim tota la resta i només ens quedessin aquestes, les vostres vides encara estarien plenes.

 Els perdigons són les altres coses que ens importen, com la feina, la casa, el cotxe,… La sorra és la resta de petites coses. Si primer posem la sorra en el pot, no hi hauria espai per als perdigons ni per a les pilotes de golf. El mateix passa amb la vida. Si utilitzem tot el nostre temps i energia en les coses petites, mai no tindrem lloc per a les coses realment importants. Para atenció a les coses que són crucials per a la teva felicitat. Juga amb els teus fills, dóna’t temps per anar al metge, vés amb la teva parella a sopar, practica el teu esport o afecció favorita. Sempre hi haurà temps per netejar la casa, per reparar la clau de l’aigua,… Ocupa’t primer de les pilotes de golf, les coses que realment t’importen. Estableix les teves prioritats, la resta només és sorra”.Un dels estudiants va aixecar la mà i va preguntar què representava el cafè.
El professor va somriure i va dir:”Què bé que em facis aquesta pregunta!. El cafè és per demostrar que encara que la teva vida sembli plena, sempre hi ha lloc per a un parell de tasses de cafè amb un amic”. 

JOC MATES: La granota de les taules de multiplicar

Hola a tothom,

Vaig fer un curs de jocs de mates a Rosa Sensat i ens van ensenyar aquest joc:

1. Cada nen porta penjada una “medalla” amb una taula

2. Pel  terra hi ha diferents cercles amb una multiplicació. Per exemple: x2

3. Si portes posada la medalla de la taula del dos i saltes a sobre del x2 has de dir el resultat= 4

4. Si ho dius correctament segueixes saltant per la resta de cercles de terra. Si no, demanes ajuda a un altre company i li toca al següent.

Aquí teniu el material. Està llest per plastificar. No sé si m’he explicat molt bé. Us ensenyaré una foto i la penjaré ok?

Petons

titol-per-la-capsa.doc

cercles-amb-taules-per-terra.doc

medallas-7-11.doc

medallas-1-6.doc