-T’agrada posar sal al menjar?
Tal com hem estudiat en el nostre treball, la sal presenta uns aspectes negatius quan el seu consum és excessiu i vàrem voler saber quin percentatge de població consumeix aquest de manera excessiva i quin percentatge de població fa un consum raonable i no perjudicial per a la seva salut.
Aquestes gràfiques corresponen al consum de sal a la nostra societat. En la gràfica del primer grup, de setze a vint-i-cinc anys, el percentatge més elevat, amb un 56% és de les persones que afegeixen poca sal als menjars. Un 28% ha indicat que hi afegeix molta i la minoria la qual esta formada per un 12% no hi afegeix. Per tant, un 28% de la població d’entre setze i vint-i-cinc anys fa un consum excessiu de sal.
En la segona gràfica, corresponent a la franja d’edat d’entre vint-i-cinc i quaranta anys, el percentatge més alt, com en el primer grup, és de les persones que afegeixen poca sal als menjars, amb un 63%. Un 21% de la població d’entre 25 a 40 anys hi afegeix molta i un 10% no hi afegeix gens. Aquest grup també segueix bastant els paràmetres de la dieta mediterrània.
En el tercer i últim grup, persones majors de quaranta anys, només el 8% no afegeix sal als àpats. Un 74 % hi afegeix poca i un 14% afegeix molta.
Per tant, a tots tres grups el percentatge més gran s’atribueix a aquelles persones que afegeixen poca sal al menjar per tant segueix els paràmetres de la dieta mediterrània.