Aquest menú és el menú d’hivern de dieta bàsica que segueix la residència Sabadell gent gran centre de serveis. Aquest menú el segueixen tots aquells pacients que no presenten cap necessitat específica, malaltia, no tenen cap restricció alimentària. Cal dir que aquest no inclou ni l’esmorzar ni el berenar. Tots els àpats estan format per un primer i segon plat, amb guarnició i un postre, entre els quals destaquen la fruita del temps, alguns dolços de manera ocasional i els iogurts.
Analitzant el menú que segueixen, podem veure com el consum de fruita és escàs, només prenen una peça i dins la dieta mediterrània el consum de fruita hauria de ser més d’una.
No fan cap consum de fruits secs la qual cosa no segueix la dieta mediterrània, el consum de verdures i hortalisses si és adequat, fan un consum de dos a tres racions a la dieta i com s’ha de seguir per fer una dieta mediterrània.
El consum de lactis no és el que s’ha de seguir, ja que haurien de prendre de dos a quatre i només prenen un, la majoria dels lactis el consumeixen en forma de iogurt com a postre o esmorzar no es presenta en aquesta taula, pot ser que en aquests dos àpats es consumeixin lactis i així el consum si seria adequat.
El consum de carn vermella és excessiu, ja que consumeixen quatre racions a la setmana i l’ideal seria menys de dos cops, fan un bon consum de carn que prové d’aus de corral, un bon consum d’ous i un consum ocasional d’embotits tal com es presenta a la dieta mediterrània.
El consum de peix està dins el consum adequat de la dieta mediterrània, consumeixen quatre cops per setmana. També compleixen amb un bon consum de cereals, aquests consumeixen dos, és considerat com el límit de racions que es pot consumir a la dieta mediterrània però no ens oblidem que no comptem amb l’esmorzar i el berenar en els quals se sol consumir aquest tipus d’aliments.
El consum de llegums coincideix amb el consum de la dieta mediterrània, aquest és de dues racions setmanalment, i els dolços també coincideixen amb el que es considera bo en la dieta mediterrània el consum d’aquest és ocasional.
En conjunt, fan un bon consum de verdures i hortalisses, de cars d’au de corral, d’ous, d’embotits, de llegums, de peix i de dolços. Caldria disminuir el consum de carns vermelles, introduir fruits secs dins la dieta, augmenta el consum de fruits, de lactis i cereals.