Consum de greixos

-Quin tipus de greix principal utilitzes?

Un dels principals aliments de la dieta mediterrània el qual forma part de l’anomenada triada mediterrània és l’oli d’oliva el qual s’ha d’utilitzar com a greix principal, per això vàrem formular aquesta pregunta per veure si la nostra societat segueix allò que diu la dieta mediterrània o utilitzem com a greix principals altres com són l’oli de girasol la mantega la margarina, els quals són més perjudicials.

GRUP1 GREIXOS

Enquesta de 16 a 25 anys

GRUP2 GREIXOS

Enquesta de 25 anys a 40 anys

GRUP3 GREIXOS

Enquesta de més de 40 anys

Aquestes gràfiques ens indiquen quin és el principal tipus de greix que utilitza la població, ja sigui per cuinar, amanir, per torrades…

Tant en els tres grups podem veure que el principal greix és l’oli d’oliva, com en la dieta mediterrània. El percentatge més alt correspon al grup de majors de quaranta anys i el menor al grup d’entre vint-i-cinc i quaranta anys.

Seguit de l’oli d’oliva, el segon greix més utilitzat és l’oli de girasol. El percentatge més baix també és el segon grup. Tan sols un 733% del total utilitzen com a greix principal la mantega o la margarina.

Per tant, la població segueix els paràmetres de la dieta mediterrània, ja que en aquesta l’oli d’oliva és el greix principal.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *