Comparació de menús

Com a part pràctica, a més de fer una enquesta, també vam decidir fer la comparació de diversos menús per veure si se segueix la dieta mediterrània en diferents centres. Com que els menús d’aquests centres estan elaborats suposadament per algun nutricionista, preteníem esbrinar si la dieta, que hauria de ser saludable i equilibrada, seguia els patrons de la dieta mediterrània. S’ha d’entendre que aquests menús estan adaptats als seus pacients, alumnes o residents.

Teníem contactes tant en una escola com en un hospital que ens podien deixar els menús sense dificultat, però també vam voler agafar algun d’una residència. Vam preguntar en dues de les residències per a gent gran de Barberà, però només ens van voler donar el menú en una, la Ballesol. Després vam demanar els menús d’hospital, a més del d’escola. Més tard, un familiar nostre ens va donar el menú d’una residència de Sabadell, i vàrem decidir analitzar-lo també, ja que la residència Ballesol era concertada, i en canvi aquesta última era pública. A més això ens permetria veure dos models diferents.

Un cop amb els menús vam haver d’anar classificant per grups tots els aliments dels plats que hi havia, i tot i que alguns costaven una mica d’afegir a un grup o en un altre, vam intentar fer una visió global, mirant els aliments de més d’una setmana o inclús d’un mes en aquells que podíem. Vam decidir recollir-ho en una taula, per tal de fer més entenedor el comentari i la comparació, i llavors vam passar a relacionar els patrons que sortien en els menús amb els patrons de la dieta mediterrània. A continuació podeu veure l’anàlisi d’aquests quatre menús.

Menú d’hospital

Menú d’escola

Menú de la residència Ballesol

-Menú de la residència de Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *