Amb 5 euros…

Una proposta de repte per solucionar en equips de treball és donar un pressupost i fer que cada grup elabori una llista de la compra seguint els requisits que es vulguin afegir: comprar fruita per a tots els alumnes, comprar berenar saludable per tota la classe, comprar el que necessitem per netejar les taules i que ens duri tot el curs…

Com veieu hi ha moltes opcions. L’important és que el repte quedi clar i posar a l’abast dels alumnes allò necessari per a obtenir els preus d’allò que volen comprar (dades del problema), normalment amb catàlegs dels comerços.

Una d’aquestes propostes la van viure a la seva pell els mestres de l’escola Santa Maria del Mar de Salou, que com si d’un concurs es tractés, van haver de triar en només 10 minuts. Això sí, vam berenar un bon tiberi, oi companys?

Amb aquestes propostes es poden treballar molts aspectes clau de les matemàtiques en una situació de la vida real, que ben segur es repetirà al llarg de la vida dels nostres alumnes (amb altres dades i reptes, és clar).

Us deixo unes imatges de la sessió de formació amb els mestres.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *