Bibliocabàs

LO CABÀS VIATGER: UN BIBLIOCABÀS COMPARTIT

PROPOSTA D’ANIMACIÓ LECTORA I DE XARXA DE LA BIBLIOTECA DE L’ESCOLA, PARTICIPANT EN EL SEMINARI DE BIBLIOTEQUES ESCOLARS DE LA RIBERA D’EBRE:

Durant el curs 2016-17 hem gaudit del CABÀS VIATGER A LA NOSTRA BIBLIOTECA durant el primer trimestre amb els alumnes de cicle inicial. Trobareu l’article en aquest enllaç.

20161115_154859

 

Cadascú tria el llibre que li agrada més del bibliocabàs per a llegir com vulgui, descobrint els comentaris dels altres xiquets i xiquetes d’altres escoles que ens han deixat en aquests llibres.

 

 

 

 

Mireu l’activitat lectora del CABÀS VIATGER del curs 2015-16, clicant aquí.

CabàsLLV1

L’activitat s’inicia amb la recomanació de llibres per part de cada escola de la Ribera i deixar-los amb un missatge dins un CABÀS VIATGER.

Desde la nostra biblioteca escolar hem recomanat uns llibres a les altres escoles. Mitjançant una nota dins un sobre al final de cada llibre hem deixat el nostre comentari literari.

Aquests llibres especials que hem deixat dins un cabàs que ve de l’artesania de la pauma de Rasquera, viatgen junt a altres llibres vivenciats pels xiquets i xiquetes de les escoles de la Ribera d’Ebre per a ser compartits,  física i virtualment, per  a enriquir-se.

 

Com funciona l’activitat del bibliocabàs?

Els alumnes quan venen a la biblioteca comenten el llibre que més els hi ha agradat, presentem llibres especials que recollim en el mural del tren lector, recomanem les novetats que arriben i els alumnes també poden proposar nous llibres. De tots aquests n’escollim uns quants que seran els que van al cabàs viatger i deixem la recomanació de cadascun per escrit.

A la guia de lectura del nostre catàleg Epergam podeu consultar aquests llibres i al blog de la biblioteca trobareu algunes fotos i el recull de l’activitat.

 

Després rebem “LO CABÀS VIATGER DE LA RIBERA” , amb els llibres dels xiquets i xiquetes d’altres escoles i gaudim durant setmanes de la seva lectura i de les seves recomanacions,  retornant el nostre comentari escrit al sobre, al diari de ruta o per internet mitjançant el blog o els catàlegs Epergam de les altres biblioteques escolars.

 

El racó especial a la biblioteca acollint LO CABÀS ple de llibres ha sorprès als alumnes, els ha animat a llegir-los i esperem el proper curs repetir l’experiència i tornar a rebre un cabàs viatger.

 

Els llibres deixats al cabàs viatger els trobareu a la guia de lectura del nostre Epergam.

Les nostres darreres recomanacions són:

L’enigma del Faraó de la col·lecció Agatha Mistery de l’editorial La Galera.

-El conill de peluix, de la col·lecció Pinyata de l’editorial Vicens-Vives.

-L’home de Sau, de la col·lecció Grumets de l’editorial La Galera.

AQUESTS LLIBRES VIATGEN PER LES BIBLIOTEQUES ESCOLARS DE LA RIBERA DINS EL CABÀS.

Però com que els tenim duplicats a la nostra biblioteca també els podeu consultar o agafar en préstec aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *