5è B i 6è B – GRUPS INTERACTIUS ESPECIALS – PROJECTE MÚSICA CLÀSSICA VERSUS MÚSICA POP – 14/11/2023

Hola famIlies de 5è B i 6è B:

Aquesta setmana en grups interactius hem presentat un projecte (CAPSA D´APRENENTATGE) relacionat amb el nom de la classe ( 5èB I 6èB )  que te a veure amb el projecte anual d`aquest curs LA MÚSICA.

Es deia MÚSICA POP S. XXI VERSUS MÚSICA CLÀSSICA XVIII donat que els noms de les dues classes són :

5è B es diu classe de :  POP ROSALIA

6è B es diu classe de : MARIA ANNA MOZART

Han fet quatre activitats : comprensió lectora, audicions, memori i relacionar descripció i imatge.

Han après molt i s´ho han passat molt bé.

Vet aquí algunes fotografies i video.

Desitgem us agradi.

Salutacions,

Manuela Castillo, tutora de 5è B

Fina Gonzàlez, tutora de 6è B.

SORTIDA CULTURAL A GIRONA / Cicle Superior – Divendres 10/11/2023

Benvolgudes famílies de Cicle Superior,

Avui, divendres 10/11/2023,  hem passat un dia esplèndid a Girona.

El temps ens ha acompanyat i hem gaudit de la bellesa d´aquesta ciutat.

Hem tingut uns guies experts en història i ens han fet una classe magistral de la història des de l antiguitat, passant per l`epoca dels romans fins a la època medieval.

Ens han posat en antecedents sobre les característiques de la societat i l`art d´aquella època que correspon al moviment artístic dels edificis i monuments que havien de veure.

Hem visitat la catedral de Girona, el claustre i el seu museu i també hem entrat i passejat pels els banys àrabs qu es conserven en perfecte estat.

Finalment,  hem fet una passejada pel centre històric d´aquesta bella ciutat catalana.

Tots els alumnes s´ho han passat molt bé.

Vet aquí algunes fotos i videos d `aquesta jornada.

Desitgem us agradin.

Salutacions,

Mestres de Cicle Superior.

 

5è B APADRINAMENT LECTOR AMB ELS ALUMNES DE I5. Curs 2023/2024

Bon dia famílies de 5è B,

El passat dijous 2 de novembre els alumnes de 5è B van iniciar el APADRINAMENT LECTOR amb els alumnes de I5 ( infantil 5) .

Cada dijous anirem 20 minuts a llegir amb ells. És una pràctica de agermanament que serveix per practicar i millorar la lectura.

Cada alumne de 5è ” padrí” té un “fillol a I5”, es a dir es fa responsable d´un petit i llegeix amb ell.  Anem canviant de llibres a mida que aquests es llegeixen.

Vet aquí algunes fotos d`aquesta primera sessió.

Una abraçada,

Manuela/tutora de 5è B

 

5è B – DECORACIÓ DE LA CLASSE I DE L´ESCOLA AMB MOTIU DE LA TARDOR I LA CASTANYADA- Octubre 2023

Bon dia famílies de 5è B,

Els nens i nenes de 5è B fan moltes activitats a l´escola i una d ´elles que els agrada molt és PLÀSTICA.

Heu de saber que la sessió de plàstica, un cop a la setmana, la classe es divideix en dos grups, un grup es queda amb mi i fa la classe en català i l´altre es va amb la Gemma i la fa en anglès,
quan passen uns mesos canviem el grups.

Durant aquest més d´octubre, mes de la tardor, hem treballat aquesta estació amb el vocabulari propi : aliments, colors, vegetació, clima i ells ho ha plasmat en els seus treballs artistics.

Amb el resultat hem fet el mural de la nostra classe, la classe de POP ROSALIA i també hem participat en l´elaboració de la Castanyera que ha servit per decorar el vestítbul de l´escola.
Aquest vestíbul s ha decorat amb la participació de tots els alumnes de l´escola.

Moltes felicitats perquè ha quedat molt maco.

Vet aquí algunes fotos. DESITJO US AGRADIN!

Una abraçada,

Manuela

5è VISITA LA BIBLIOTECA DE LA FLORIDA – 30-31 D´OCTUBRE 2023

Estimades famílies,

Dilluns 30/10/2023 i dimarts 31/10 tots els alumnes de de 5è B i 5è A han visitat la Biblioteca de la Florida. És una biblioteca no molt gran però molt bonica. Està molt ben guarnida, decorada i està ple de llibres i jocs.

Dos responsables ens estaven esperant i ens han guiat per totes les sales, també ens habiem preparat un grapat de llibres de diferents temes, ben interessants que ens han entusiasmat.

Pares, cal que acompanyeu als vostres fills a la biblioteca, la que tingueu més a prop del vostre domicili, i us feu el carnet de soci de la biblioteca. Aquest és gratuït i us dona oportunitats per treure fins a 30 documents, com poden ser: llibres, videos, jocs durant 30 dies i aquests dies es poden prorrogar.

La millor manera que poden millorar els vostres fills la lectura, el seu vocabulari i la seva escriptura és llegint a diari una mica. No és necesari comprar llibres els podeu treure de la biblioteca.

Vet aquí algunes fotos d´aquesta visita.

Una abraçada.

Ramón i  Manuela /tutors de 5è.

 

 

5è A i B – PRESENTACIÓ DE ” LA LLIGA DE LLIBRES ” ALS NOSTRES ALUMNES.

Benvolgudes famílies de cinquè,

Avui hem explicat a tots els alumnes de cinquè la nostra participació a la “competició” de LA LLIGA DE LLIBRES, és ja una tradició a la nostra escola. És una activitat que agrada molt i és per això que volem continuar amb ella.

Es tracta de fomentar l`’ hàbit lector i es per això que els alumnes de cinquè de vàries escoles de l`Hospitalet durant uns mesos, entre tots els nens i nenes de la classe, s´han de llegir 12 llibres, fer resums i preguntes sobre cada llibre amb les seves respostes.

En el mes d´abril començaran les competicions de preguntes i respostes sobre els llibres llegits entre dues escoles, una resultarà guanyadora i li tocarà competir amb una altra i així fins que arribi a haver hi una única guanyadora.

En realitat tots guanyen perquè tots rebran el diploma de participació, es tracta de llegir i passar-ho bé.

Les escoles que competeixen amb la nostra Josep Janés son : Sant Josep el Pi, La Carpa, Pau Sans i Patufet Sant Jordi.

Vet AQUÍ algunes fotos de la jornada de presentació d´avui.

Desitgem us agradin.

Tutors de cinquè

5è B SETMANA DEL 18 AL 22/9/2023 – INICIEM ACTIVITATS. – INICIAMOS ACTIVIDADES – WE START ACTIVITIES.

Benvolgudes famílies de 5è B,

Aquesta setmana hem treballat de valent, mates, català, castellà, medi, science, anglès i també ens hem estrenat amb l activitat de GRUPS INTERACTIUS, treballar català i matemàtiques d´una manera lúdica i en grup i també ha estat la primera setmana de TANDEM d INSTRUMENTS MUSICALS. Molta diversitat que ens agrada!.

Tambe podem dir que, dia a dia ,ens anem coneixem una mica més, jo estic molt contenta amb la classe.

Us informem que aquest any el projecte de tota l´ escola és la música i el lema és : L´ESCOLA ÉS BONA SI LA MÚSICA SONA, nosaltres ja hem treballat aquest lema I a plàstica i hem fet un mural.

A més a més hem triat el nom de la classe i ens diem: POP ROSALIA. Estudiarem la música pop, diferents artistes i també la nostra cantant catalana ROSALIA. Hem escollit aquest nom amb votació per part dels alumnes.

Finalment, avui divendres hem felicitat a les nostres companyes NOA i ILHAM que demà celebren el seu aniversari. MOLTES FELICITATS ! HAPPY BIRTHDAY TO YOU !

Vet aqui fotos d´aquests dies i un petit video.

Una abraçada,

Manuela

 

 

CS – PRIMERS DIES D´ESCOLA DEL NOU CURS 23/24 – GIMCANA DE GERMANOR DEL CICLE SUPERIOR.

Benvolgudes famílies de Cicle Superior,

Comença un nou curs escolar a l´Escola Josep Janés,  el curs 2023/2024 i per retrobar-nos hem pensat en gaudir d ` una GIMCANA DE GERMANOR   on  ha participat tot l´alumnat de cinquè i sisè, Cicle Superior.  S´ho han passat d´allò més bé. El circuit comptava amb 8 proves totes diferents i molt atractives. El primer dia de curs va ser el dimecres 6/9 i que millor que realitzar-la l´ endemà el dijous 7.

La valoració ha estat molt positiva.

Iniciem el nou curs agermanats !

Vet aq fotos i video d´aquell moment.

Desitgem us agradi.

Mestres del Cicle Superior.

 

Gimcana amb 6è

Bon dia,

avui, com a dia previ a les vacances i aprofitant que són els últims mesos a l’escola, les nenes i els nens de 6è han participat en diferents proves esportives d’una manera conjunta. S’ho han passat genial!

Per veure una petita mostra de les activitats podeu fer click aquí o a la següent imatge:

Activitat de punteria

Ana, Guille, María i Mari