Petites construccions

Dins de l’àrea de medi natural, hem estat treballant, durant aquest tercer trimestre, les màquines i els invents. Dins d’aquesta temàtica, hem vist un subtema anomenat “Petites construccions” on es treballaven, fonamentalment, les eines, sobretot, les pròpies de cada ofici, i també les petites construccions i allò que les caracteritza. Així si, per exemple, construeixes una taula, el que necessites, bàsicament, és que sigui estable i resistent. El llibre també ens proposava una proposta lúdica, que ens ha semblat prou interessant per a dur-la a terme a la classe, que era el repte de construir un pont amb peces de Lego i de Kapla. Els infants s’han engrescat molt i ha estat una sessió molt interessant i col·laborativa ja que els dos grups han hagut de treballar plegats per tal d’assolir un mateix objectiu comú.

Us deixem aquí  les fotos de la sessió, esperem que us agradin i que les pugueu veure amb els vostres infants i us expliquin encara més anècdotes de les seves construccions!

                                                                                                                                                       Sílvia Vich

Eleccions Josep Janés (2n C)

Els nens i nenes de 2n C han dut a terme les seves primeres eleccions.

Han conegut com funciona el sistema de les votacions per a ser alcalde o alcaldessa i han realitzat tots els procediments necessàries per a fer les votacions.

El partit guanyador ha sigut el Partido Pikachu i l’alcaldessa ha sigut Ariadna Castañeda

Podeu veure les foto fent clic aquí

Rubén Moreno Meseguer

SORTIDA AL PARC DE LES PLANES (alumnes de 1r)

Benvolgudes famílies!

El passat divendres vam anar de sortida al “Parc de les Planes” i vam gaudir d’una estona de joc amb tots els companys/es.

Vam explorar un entorn diferent a l’escola com és la natura, vam observar escultures, vam jugar amb la sorra i a jocs de corda. Tanmateix, vam jugar amb els tobogans i els diferents elements del parc.

Els nens i les nenes ho van passar molt bé!

Esperem que gaudiu amb les fotos que vam fer.

Mestres de 1r.

Premis Jocs Florals 2n

Celebració i entrega de premis de Sant Jordi de l’alumnat de 2n.

Gran dia de celebració que passaren els nostres infants recordant el dia de Sant Jordi

Us fem arribar un àlbum de fotos on podreu fer un cop d’ull 😉 Hem pogut compartir i llegir els treballs premiats. Aquí us deixem el recull dels guanyadors i les guanyadores!

Podeu veure les imatges fent clic aquí

Mestres 2n C

MURAL DE LA PRIMAVERA

Benvolguts/es!!!

Els alumnes de 1r estem realitzant un mural de la primavera, amb totes les tècniques que hem après al llarg del curs. Com podeu veure al mural hi ha diferents materials: pintura, paper de seda, dibuixos amb volum, cotó fluix…

Encara no tenim el resultat final, però poc a poc veureu l’evolució del mural.

Cliqueu AQUÍ per veure el procés!!!

Esperem que us agradi!

Mestres de 1r.

Taller guàrdia urbana a segon

Els infants de segon hem gaudit amb la visita de la guàrdia urbana a la classe i hem fet un taller molt interessant per ajudar-nos a sentir-nos més segurs i protegits quan anem pel carrer, tant com a vianants com quan anem amb bicicleta o patinets. També ens han recordat algunes normes bàsiques de seguretat al cotxe i a la via pública, com per exemple, l’ús de les cadires reglamentàries o alçadors, i de la importància de l’ús del casc quan anem amb bicicleta o patinet, i també ens han dit que amb al patinet elèctric no s’hi pot anar dues persones. Els guàrdies han sigut molt amables i ens han contestat totes les preguntes que teníem i aquells dubtes que han anat sorgint amb les explicacions que ens donaven. També hem tingut temps d’explicar alguna anècdota divertida, com per exemple, el cas d’un infant que es va perdre a un supermercat i el va ajudar, precisament, la policia a retrobar els seus pares. Ens ho hem passat molt bé! Ara toca aplicar els nostres coneixements quan anem pel carrer!

Cliqueu aquí per veure algunes fotos del taller

                                                                                                                                      Tutors de segon

TALLER GUÀRDIA URBANA (1r)

Benvolgudes famílies!

La setmana passada vam gaudir de la visita de la Guàrdia urbana. Ens van visitar dijous passat i ens van ensenyar algunes situacions que de vegades fem al carrer i són perilloses.

Vam poder diferenciar quines accions, que fem al carrer, estan ben fetes i quines no. També ens van explicar que és molt important mirar als dos costats abans de creuar el carrer i que sempre ho hem de fer pel pas de vianants.

Ens ha agradat molt aquesta visita!

Si voleu veure algunes fotos, feu clic aquí.

Mestres de 1r

Decàleg per conservar el medi ambient de segon

Els i les alumnes de segon han elaborant un decàleg per conservar el medi ambient aprofitant el lema de l’escola, “Cuinem un món millor”, l’àrea de medi natural i castellà.

Per tal de treballar la regla de les 3 erres (Reduir, Reutilitzar i Reciclar) primer s’ha treballat a l’aula els tres conceptes en gran grup. S’hi ha fet una tempesta d’idees sobre què podem fer nosaltres per tenir cura de la natura per, després, plasmar-les per grups als murals que, contenen alguns dels següents punts:

  1. Apagar els llums quan sortim d’una habitació.
  2. Anar als llocs caminant sempre que es pugui.
  3. Evitar emprar bosses de plàstic.
  4. Separar les deixalles per poder reciclar-les
  5. Tancant l’aixeta mentre ens rentem les dents en lloc de deixar-la córrer.

Els nens i les nenes de l’escola ja són conscients de la necessitat de separar les deixalles i del reciclatge i ho posen en pràctica cada dia a les diferents papereres de l’aula. També, reutilitzen materials per fer instruments i manualitats.

Cada gest que fem, compta.

 

Conte col·laboratiu 2on B: “La Caputxeta de colorins”

 

Dins de l’àrea de llengua catalana els infants de segon, treballen durant tot el curs, l’expressió escrita com a part fonamental dels continguts curriculars. Un d’aquests treballs ha estat la creació d’un conte col·laboratiu amb la participació de tos els infants de la classe. El conte, tracta sobre una nena a qui li agraden molt els colors, i com podreu veure els nens i nenes de segon B han fet un treball magnífic, i el conte és una explosió d’imaginació, creativitat i color.

En l’enllaç del final podreu veure els dibuixos que els propis infants han fet per il·lustrar el conte. Esperem que us agradi molt!

“Hi havia una vegada una nena a qui li agradaven molt els colors. Li agradaven tant que sempre portava una caputxa de colors i tothom li deia “Caputxeta de colorins”. Un dia la Caputxeta de colorins anava passejant pel bosc i es va perdre en un laberint multicolor. Aquest laberint estava ple de perills, com els llops negres. Un d’aquests llops va aconseguir mossegar a la Caputxeta i la nena va perdre tots els seus colors. Però, no només va perdre els colors, sinó que també tota ella es va enfosquir, i estava enfadada, i de mal humor. De sobte, va aparèixer una fada padrina de colorins, que volia ajudar a la Caputxeta amb els seus poders de colorins, i tornar-li l’alegria. Però, un altre llop, va aconseguir també mossegar a la fada padrina. Mentrestant, la Caputxeta, caminant pel laberint, havia trobat una palanca que obria un compartiment secret. En aquell compartiment, hi havia un diamant de colors, que tenia el poder de tornar el color a totes les coses. Gràcies al diamant, tant la Caputxeta com la fada padrina, van poder recuperar els seus colors. Però, com que el diamant tenia tanta màgia, va ser capaç d’estendre tots els seus colors pel món sencer. Fins i tot la galàxia era de colorins!

El món de colors era un món molt diferent. La gent estava contenta, les coses dolentes s’oblidaven més fàcilment i es convertien en coses boniques, i no hi havia guerres ni lluites. Semblava, ben bé, que el món sencer hagués quedat protegit dins d’aquest univers de colors que havia imaginat la Caputxeta en els seus millor somnis. I conte contat conte acabat!”

Cliqueu aquí per veure les il·lustracions del conte.

                                                                                                                                             Sílvia Vich

La primavera ha arribat a la classe de 2on B

A la classe de segon B ja ha arribat la primavera en forma de contes, fades del bosc i elements de la natura. És important, introduir a l’escola la vida que es desplega a l’exterior, i acompanyar, als infants amb el ritme de les estacions, ja que aquesta observació o comprensió afavoreix el vincle amb la natura i la confiança en la vida. En el cas de la primavera, amb el floriment de la natura i la calidesa dels dies que s’acosten, ens aporta valuosos aprenentatges, i ens convida a tenir la paciència i la confiança en els processos de la vida i en la seva qualitat cíclica. Per exemple, les flors que se’n van i tornen a florir, el fred que deixa pas a dies més càlids, etc.

Les tutores de segon B us desitgem unes molt bones vacances, tot esperant que gaudiu d’aquests dies primaverals!

                                                                                                                                                     Sílvia Vich