Les deixalles espacials són un problema

Deixalla espacial

Està clar que a tothom encara ens impressiona la posada en òrbita d’un satèl·lit. Veure l’enlairament d’un coet sempre ens crea la sensació d’admiració per la ciència humana. Això està bé, però tal i com ens recorda la llei de conservació de l’energia, res és gratuït. Un dels peatges qu hem de pagar, és l’augment constant de les deixalles espacials: satèl·lits que ja no funcionen, parts d’altres naus, peces inservibles, deixalles de les estacions espacials… Tot això, representa un problema de seguretat per les noves missions, però també planteja una pregunta: si ens preocupa la contaminació de la Terra, no ens hauria de preocupar la de l’espai que l’envolta?

Ampliar la informació

Funcionament de trens de levitació magnètica (Maglev)

 

Mentre a Catalunya i Espanya estem encara discutint per l’AVE, s’apropen noves tecnologies que oferiran nous trens molt més ràpids. Significarà això noves discussions i nous esborancs?

En aquest enllaç trobareu una bona explicació amb animacions de les tecnologies actuals i en estudi dels trens de levitació magnètica.

http://www.consumer.es/web/es/viajes/ideas_y_consejos/2008/01/27/174066.php

Definició de ciència

Un bloc de la temàtica que ens ocupa, no pot començar d’una altra manera que no sigui cercant una definició per això que anomenem ciència.

Les definicions són moltes i la majoria correctes, però crec que qualsevol d’elles hauria de començar per “Part de la cultura humana que…” ja que sovint ens oblidem que la ciència és també cultura. A partir d’aquí, us animo a que suggeriu possibles definicions en els vostres comentaris.

Per tal que us serveixin d’inspiració podeu consultar alguna de les definicions “oficials”:

La ciència és cultura!