VIII JOCS FLORALS ESCOLARS 2021, A LA CATEGORIA AUDIOVISUAL

El Departament d’Educació convoca els VIII Jocs Florals Escolars de Catalunya.
La vuitena convocatòria dels Jocs Florals Escolars de Catalunya s’adreça als centres d’educació primària i educació secundària obligatòria amb la finalitat d’estimular l’expressió escrita de l’alumnat, aprofitant una tradició cultural ben arrelada a Catalunya que molts centres escolars de fet ja celebren als seus municipis o comarques.

La categoria H és el conte audiovisual il·lustrat.

Aquesta categoria, fruit de la col·laboració entre la Televisió de Catalunya i el Departament d’Educació, la de conte audiovisual il·lustrat, té l’objectiu de promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des de l’àmbit lingüístic, l’àmbit digital i l’àmbit artístic.

En aquest blog hi trobareu diverses opcions per a la seva creació a l’estil del programa una mà de contes de TV3. El format lliurable pot ser en format vídeo, que el podreu crear amb diferents materials amb un procés de gravació de vídeo, o bé amb diversos materials i tècniques plàstiques, creant el conte amb el programa Scratch. Els dos processos han de finalitzar amb un vídeo on hi hagi el conte amb música i veu de l’alumnat a la plataforma Youtube del centre. També es pot presentar amb una presentació. Tots els detalls els trobareu a les bases de la categoria H del Jocs Florals.

El menú d’aquest bloc, conté diferents apartats amb tutorials i videotutorials per a la creació del Conte Audiovisual Il·lustrat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Guanyadors IV Jocs Florals escolars de Catalunya

Podeu consultar l’acta dels Jocs florals escolars de Catalunya

El jurat, per majoria ha decidit atorgar el premi col·lectiu de la categoria H. Conte Audiovisual il·lustrat d’educació primària a L’Institut Escola Daniel Magrané, de Jesús Tortosa, pel conte titulat Mesela i Naïm.

premimesgrup

Podeu trobar imatges i tot el procés de creació del conte amb l’equip de producció de la mà de contes de TV3 i l’equip de nois i noies de l’Institut Escola aquí

Publicat dins de General | Deixa un comentari

IV Jocs florals escolars de Catalunya

El Departament d’Ensenyament convoca els IV Jocs Florals Escolars de Catalunya.

La quarta convocatòria dels Jocs Florals Escolars de Catalunya s’adreça als centres d’educació primària i educació secundària obligatòria amb la finalitat d’estimular l’expressió escrita dels alumnes, aprofitant una tradició cultural ben arrelada a Catalunya que molts centres escolars de fet ja celebren als seus municipis o comarques.

Les categories establertes són:

  1. Alumnat del cicle inicial d’educació primària
  2. Alumnat del cicle mitjà d’educació primària
  3. Alumnat del cicle superior d’educació primària
  4. Alumnat d’educació especial d’educació primària
  5. Alumnat d’educació especial d’educació secundària obligatòria
  6. Alumnat de 1r i 2n d’educació secundària obligatòria
  7. Alumnat de 3r i 4t d’educació secundària obligatòria
  8. Conte audiovisual  il·lustrat per a tots els alumnes de primària

Podeu consultar tota la informació a la Xtec, Jocs florals escolars de Catalunya.

Publicat dins de General | 1 comentari

Exemples de contes audiovisuals il·lustrats

JOCS FLORALS ESCOLARS DE BARCELONA

El curs 2015-16, el Consorci d’Educació de Barcelona, en els Jocs florals escolars de Barcelona, crea la categoria de conte audiovisual il·lustrat amb l’objectiu de treballar la creació literària abordant alhora noves dimensions narratives: el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica.

En el blog podeu veure el recull de vídeos participants, així com el projecte finalista.

cartell_consorci_2016

Publicat dins de General | Deixa un comentari