DSC03106 [Resolucion de Escritorio]

La imatge que ens ofereix l’itinerari exterior del meandre (Camí de l’Aumaec) aquests dies és ben espectacular. Amb una tardor molt més càlida de l’habitual, a les fulles els hi costa canviar el color, però en pocs dies tindrem la mateixa imatge idíl·lica de l’any passat. És un passeig recomanable per a tothom que et porta del pont a la barca o a l’inrevés, seguint “l’abraç de l’Ebre”, com el definia Carmel Biarnés.

 

Paisatge, història, i natura en pocs quilòmetres d’un espai inclòs dins la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, i en la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea, que hem de cuidar entre tots.

 

Per conservar-lo i donar-lo a conèixer, les darreres setmanes, des del Grup de Natura Freixe, estem realitzant diferents actuacions. Gràcies al suport de l’obra social de La Caixa en conveni amb la Generalitat, es posaran uns plafons que s’ubicaran als dos extrems, s’editaran uns fulletons divulgatius, i s’estan fent reposicions de fustes trencades en les baranes, neteja de desguassos i herba i retirada d’algun dels arbres caiguts per les fortes ventades.

 

Durant uns dies, s’hi afegiran també treballadors d’una brigada contractada pel Consell Comarcal per condicionar tot el tram del GR-99 a la Ribera d’Ebre i que permetran actuar en el tram final de Sebes, el tram del meandre proper a la presa, i habilitar un accés al pont de fusta sobre el riu de la Cana per sobre de la pedrera.

 

Quan acabin les obres del pas soterrat davant el polígon de la Devesa quedarà completat un dels “somnis” que proposava l’Agenda 21 fa anys. Tot arriba.

 

Un pas més per a que, entre tots, posem en valor aquest actiu turístic i natural que tenim al nostre terme.