I Cursa de les Cigonyes

0

Ja s’apropa la dotzena edició de la Festa de les Cigonyes a la Reserva Natural de Sebes (Flix).

Enguany amb una novetat de caire esportiu: la I Cursa de les Cigonyes el proper 10 de maig.

Un grup de corredors locals habituals per l’espai natural flixanco impulsen aquesta cursa que comptarà amb un recorregut homologat de 5000 metres i diverses curses infantils al voltant del Mas del Director.

A partir de les 10:00 h. del matí tothom que vulgui participar es concentrarà al Mas del Director per gaudir d’una jornada d’esport i natura. Les inscripcions per la cursa de 5000 metres poden fer-se al portal (www.runedia.com).

La cursa comptarà amb la bossa del corredor, trofeus i sorteigs de diferents productes dels esponsors.

Us esperem!

 

CursaCigonyesColor

Camí de l’Aumaec

0

DSC03106 [Resolucion de Escritorio]

La imatge que ens ofereix l’itinerari exterior del meandre (Camí de l’Aumaec) aquests dies és ben espectacular. Amb una tardor molt més càlida de l’habitual, a les fulles els hi costa canviar el color, però en pocs dies tindrem la mateixa imatge idíl·lica de l’any passat. És un passeig recomanable per a tothom que et porta del pont a la barca o a l’inrevés, seguint “l’abraç de l’Ebre”, com el definia Carmel Biarnés.

 

Paisatge, història, i natura en pocs quilòmetres d’un espai inclòs dins la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, i en la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea, que hem de cuidar entre tots.

 

Per conservar-lo i donar-lo a conèixer, les darreres setmanes, des del Grup de Natura Freixe, estem realitzant diferents actuacions. Gràcies al suport de l’obra social de La Caixa en conveni amb la Generalitat, es posaran uns plafons que s’ubicaran als dos extrems, s’editaran uns fulletons divulgatius, i s’estan fent reposicions de fustes trencades en les baranes, neteja de desguassos i herba i retirada d’algun dels arbres caiguts per les fortes ventades.

 

Durant uns dies, s’hi afegiran també treballadors d’una brigada contractada pel Consell Comarcal per condicionar tot el tram del GR-99 a la Ribera d’Ebre i que permetran actuar en el tram final de Sebes, el tram del meandre proper a la presa, i habilitar un accés al pont de fusta sobre el riu de la Cana per sobre de la pedrera.

 

Quan acabin les obres del pas soterrat davant el polígon de la Devesa quedarà completat un dels “somnis” que proposava l’Agenda 21 fa anys. Tot arriba.

 

Un pas més per a que, entre tots, posem en valor aquest actiu turístic i natural que tenim al nostre terme.

 

Un altre premi per l’Eduard

0

En una entrada anterior ja vaig destacar el premi aconseguit pel meu fillol (17 anys) en un concurs de videos de Sant Cugat del Vallés. Doncs bé, aquesta vegada ha tornat a guanyar però en un concurs a nivell estatal davant de 1528 obres presentades d’arreu de l’estat espanyol. El concurs en qüestió és el DKV Fresh Art celebrat aquests dies a València, on ha comptat amb 21 finalistes que havien de realitzar in situ al llarg d’uns quants dies un treball original.

Aquí us deixo l’enllaç de la notícia, publicada al diari El País: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2013/07/12/valencia/1373646955_500179.html

També us deixo amb l’animació creada per l’ocasió en pocs dies i molta dificultat al ser una composició de nombrosos dibuixos i fotografies transformades en una animació molt original. http://vimeo.com/70175669

Finalment us deixo l’enllaç a l’animació que el va permetre arribar a la final d’aquest certamen: http://vimeo.com/51221631

Un tresor a l’Ebre

0
Des del Grup de Natura Freixe volem compartir amb tots vosaltres un autèntic tresor. Una imatge que és el resultat d’anys d’esforços compartits per conservar les riberes del nostre riu.
El retorn de la llúdriga en aquest tram de l’Ebre és una excel.lent notícia, i els seguiments que se’n fan donen resultats com els d’aquesta imatge feta amb fototrampeig, la primera obtinguda a plena llum del dia. Ja fa anys que n’estudiem la seva presència, i ara ja podem dir que s’hi ha establert.
Volem continuar donant bones notícies en la conservació del nostre riu, i per això us demanem el vostre suport per fer possible el manteniment d’espais naturals com la Reserva Natural de Sebes i els meandres de Flix i Riba-roja d’Ebre. En breu iniciarem un projecte de micromecenatge per poder donar continuitat a aquests treballs. I també a d’altres que han d’ajudar a garantir les activitats de conservació, recerca, i educació, i que han de convertir el nostre entorn en allò que es mereix.
Sí, tenim llúdriga a Flix, tenim llúdriga a la Ribera, i esperem tenir-ne a tot el tram final de l’Ebre ben aviat.
Enhorabona a tots!
Exemplar de llúdriga a Flix

Sebes a TV3

0

El passat dimecres 29 de maig, dins la notícia dels efectes colaterals de la declaració de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera, la Reserva Natural de Sebes va sortir al telenotícies de TV3. Es poden veure els alumnes de l’Institut Mare de Déu del Roser de Sant Vicenç del Castellet observant els nius de cigonya blanca dins la seva estada del crèdit de síntesi de 2 ESO a l’Entorn d’Aprenentatge.

Podeu veure la notícia a partir del minut 4:30 al següent enllaç:

http://www.tv3.cat/videos/4592931/Telenoticies-Barcelona-29052013

Festa de l’arbre 2013

0

Com cada any, el Grup de Natura Freixe promou la celebració de la Festa de l’Arbre al nostre municipi. Enguany i dins dels treballs que s’estan realitzant per aconseguir el màxim certificat de distinció d’un espai natural: Carta Europea de Turisme Sostenible, l’acte s’organitza conjuntament amb els ajuntaments de Flix i de Riba-roja d’Ebre sota el lema Dos meandres, un riu.

La plantada es realitzarà aquest dissabte 27 d’abril al terme municipal de Riba-roja d’Ebre, en un indret que es pretèn recuperar la vegetació de bosc de ribera.

Els punts de trobada són a les 9:30 hores a la Costa del Graner de Flix i a les 10:00 hores a la Plaça de la Vila de Riba-roja d’Ebre. L’organització facilitarà el trasllat fins al punt de la plantada i a l’acabar hi haurà refrigeri per tothom.

Per assegurar que tindreu un arbre per plantar podeu inscriure-us als dos ajuntaments (1€), també podeu venir el mateix dia i apuntar-vos allà mateix.

Evolució dels nius de cigonya a la Reserva Natural de Sebes

0

Evolució dels nius de cigonya de Sebes. Un fet gens habitual és veure 6 ous en un mateix niu (normalment posen 4 o 5).
Sembla ser que les cigonyes segueixen la línia marcada pel poble de Flix posant més “ous” que ningú davant la que ens està caient.
Flix en Lluita!

Seguiment dels nius de cigonya a la Reserva Natural de Sebes

No als acomiadaments

0

Dia Mundial de les Zones Humides 2013

0

Aquest diumenge 3 de febrer a les 11:00 hores al Mas del Director es presentarà la panoràmica 360º de la Reserva Natural de Sebes realitzada pel flixanco Marc Puig Pasarrius.

Esteu tots convidats!

Panoràmica de la Reserva Natural de Sebes

0

Si fa unes setmanes gaudiem de la panoràmica de Flix, un altre cop, impressionant el treball del flixanco Marc Puig (www.mediasky.cat) amb les panoràmiques de la Reserva Natural de Sebes. Per gaudir-ho!

http://www.mediasky.cat/#!/galeria/sebes

Go to Top