Des del Grup de Natura Freixe volem compartir amb tots vosaltres un autèntic tresor. Una imatge que és el resultat d’anys d’esforços compartits per conservar les riberes del nostre riu.
El retorn de la llúdriga en aquest tram de l’Ebre és una excel.lent notícia, i els seguiments que se’n fan donen resultats com els d’aquesta imatge feta amb fototrampeig, la primera obtinguda a plena llum del dia. Ja fa anys que n’estudiem la seva presència, i ara ja podem dir que s’hi ha establert.
Volem continuar donant bones notícies en la conservació del nostre riu, i per això us demanem el vostre suport per fer possible el manteniment d’espais naturals com la Reserva Natural de Sebes i els meandres de Flix i Riba-roja d’Ebre. En breu iniciarem un projecte de micromecenatge per poder donar continuitat a aquests treballs. I també a d’altres que han d’ajudar a garantir les activitats de conservació, recerca, i educació, i que han de convertir el nostre entorn en allò que es mereix.
Sí, tenim llúdriga a Flix, tenim llúdriga a la Ribera, i esperem tenir-ne a tot el tram final de l’Ebre ben aviat.
Enhorabona a tots!
Exemplar de llúdriga a Flix