Recursos per a la inclusió

BÀSICS

 • Index per a la inclusióca
  L’Índex és un recurs que serveix per donar suport als centres per tal d’anar avançant cap a l’educació inclusiva. La inclusió sovint s’associa a l’alumnat que presenta disminucions o que té necessitats educatives especials. No obstant això, en l’Índex, la inclusió fa referència a l’educació de tots els infants i joves. L’Índex ofereix als centres educatius un procés que afavoreix l’autoavaluació i la millora, que parteix dels punts de vista del professorat, dels membres del Consell Escolar, de l’alumnat, de les famílies, així com d’altres institucions de la comunitat. L’Índex pretén construir unes relacions col•laboratives i de millora del context d’ensenyament i aprenentatge. Els conceptes clau que s’utilitzen a l’Índex són inclusió, barreres a l’aprenentatge i a la participació, recursos per donar suport a l’aprenentatge i a la participació, i suport a la diversitat.
 • ICF es
  És un instrument pràctic per obtenir i registrar la informació sobre el funcionament i les habilitats d’una persona.Aquest instrument permet estudiar la relació entre diferents variables de salut i els seus problemes associats.També incorpora l’anàlisi de factors ambientals que puguin tenir un impacte en el funcionament de les persones.

INCLUSIÓ DE DISCAPACITATS

 • Proyecto ATeDis
  de la Secretaria de Comunicaciones de la Nación (Argentina)  per al suport tecnològic a la discapacitat.
 • ZAG
  Navegador per a alumnes autistes

TRACTAMENT DE LA DIVERSITAT

 • Inteligencia Competencia
  Web que definiex el que són les intel·ligències múltiples, tot lligant-les amb les Competéncies bàsiques. La aplicació de totes dues coses és molt pràctica, donat que ens mostra com es fan servir al col·legi Montserrat de Barcelona.
 • Breu quadre resum sobre Intel·ligències múltiples

GENERALS

 • Make a Diference Movie -10 minuts – anglès
  Aquí teniu un emotiu vídeo sobre el valor de la inclusió i la importància de ser mestre. Dura uns 10 minuts i està en un anglès molt clar amb subtítols també en anglès.
 • Rudolf the Red Nosed Reindeer –Una nadala inclusiva 3 minuts- anglès [kml_flashembed movie=”http://es.youtube.com/v/CwYEzO-qxyM” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]
  Aquesta famosa nadala anglosaxona parla d’un ren del que els seus companys feien burla perquè tenia el nas vermell i brillant. El Pare Noel va saber entendre el valor de la diferència i una nit de nadal amb molta boira li va demanar que fos ell qui guiés  el trineu, convertint-lo en el més famós de tots els seus rens.
 • ¿Qué hora es?
  Paròdia de telenovela mexicana. En clau d’humor, els estudiants de llengües estrangeres (en aquest cas d’espanyol) mostren la seva capacitat per treballar plegats tot i la gran diferència de nivell. En aquest mateix enllaç podeu trobar altres vídeos que us poden fer pasar una bona estona.
 • La diversitat i les TIC
  Pay Attention
  – 8 minuts – Anglès[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/oEQ1D2WxEIo" width="425" height="350" wmode="transparent" /]
  Les TIC com a eina per tractar la diversitat a l’aula

One thought on “Recursos per a la inclusió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *