Monthly Archives: octubre 2007

Surt la versió 7.10 d’UBUNTU

Aquest mes d’octubre ha sortit la nova versió (7.10) del sistema de distribució de Linux Ubuntu. Com que és de codi lliure, aquest sistema pot ésser utilitzat, copiat, modificat i distribuït lliurement (i es descarrega de franc, és clar).

Ubuntu es considera una alternativa, com més va més sòlida, als sistemes Windows i Mac OS X, propietat de Microsoft i Apple, respectivament. Aquest sistema es pot aconseguir en català, és compatible amb Windows i incorpora per defecte el navegador Firefox de Mozilla, també de codi lliure.

Ara, el renom d’Ubuntu ve, sobretot, de la facilitat d’ús que el caracteritza. De fet, ha estat pensat per a tota mena d’usuaris, avesats a Linux o no, cosa ben remarcable, si pensem en les crítiques que solen fer-se als sistemes operatius de Linux, relatives a la dificultat de configurar-los i de fer-los servir.

La nova versió 7.10, que actualitza la 7.04, aprofundeix en aquesta facilitat d’ús i incorpora millores visuals, amb un escriptori d’efectes tridimensionals i tot.

ubuntu

 

Carnet pel personal docent

Carnet pel personal docent

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament d’Educació han signat un acord que ofereix el personal docent l’entrada gratuïta als museus dependents dels poders públics de Catalunya i d’altres equipaments culturals adherits, amb la voluntat de facilitar-los l’accés a la cultura, a la recerca i a la innovació.

El carnet, degudament signat i segellat per la direcció del centre, està reconegut com a acreditació oficial.

Accés al carnet                     Museus als quals dóna accés el carnet

 

WIKIS; sabeu què són???

El nom WIKI surt a tot arreu: wikipèdia, wikiweb, wikinotes… Però ben bé no sabeu què són???

Aquí us deixo la definició feta a la wikipèdia:

http://ca.wikipedia.org/wiki/Wiki

i a més, i més interessant, us deixo un vídeo on explica molt i molt bé el què és i perquè es pot utilitzar:

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

L’Educació Física és divertida

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

Hola a tots!!!

Qui ha dit que l’Educació Física no és divertida??? i qui ha dit que no es poden treballar les TIC amb l’Educació Física???

El que passa és que s’ha de tenir una miqueta d’imaginació. Aquí us presento un clip de vídeo (molt graciós, per cert) on es podria treballar diferents continguts de l’àrea. Començant per la dramatització dels dos protagonistes, passant pel ritme, la dansa, entre d’altres.

Aquest és un exercici divertit que es pot utilitzar sobretot en les últimes fases de les sessions (tornada a la calma) o en dies de pluja en escoles on no tinguin un lloc cobert.

Tux Paint

Hola a tots!!!!

Des de fa un temps que estic utilitzant un programa lliure per fer dibuix (entre d’altres coses) anomenat TUX PAINT.

Als meus alumnes els agrada molt perquè poden fer tot tipus de treballs amb ell. Des de sumes, fins a jocs de relacionar, passant per realització de receptes de cuina…

Utilitzem aquest programa a l’escola perquè, a més de ser gratuït, els alumnes se’l poden descarregar amb l’ordinador de casa i jugar-hi i experimentar tot el que s’ha treballat a classe.

És per això que us vull convidar a que el descarregueu i fruïu d’aquest meravellós joc.

L’adreça per descarregar-lo és:

http://www.tuxpaint.org/download

Si després de descarregar-lo apreneu coses noves i interessants feu-m’ho saber i així poder treballar-hi amb els alumnes.