ADÉU

El curs 2011/12 ha estat l’últim que l’Institut Les Termes ofereix una oferta educativa de Formació Professional, a partir del curs 2012/13 us continuaré informant sobre temes d’Ensenyaments Professionals de la Família d’Administració des de l’Institut Escola Industrial de Sabadell

Jo també estimo el meu ofici

En Pep Guardiola quan va rebre la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya va explicar:

… després hi ha un instant, que fa que sigui entrenador, que quan m’adono d’aquest instant dic “avui guanyem”…

Penso que tots  els que estimem la nostra professió  tenim  aquest instant màgic, que fa que siguem bons professionals, que quan ens adonem d’aquest instant ens omplim d’energia per anar endavant malgrat les circumstancies actuals. Hi ha dies que tenim la fortuna de superar aquest instant,  que t’adones que tens uns magnífics companys i que la feina ben feta ha donat resultat.

El dia 8 de juny vam fer les presentacions dels crèdits de síntesi del CFGS de Secretariat, que van coincidir amb el comiat de cicles formatius del nostre centre. El que hauria pogut ser un comiat trist, donat que tenim una promoció, la de primer del CFGM de Gestió Administrativa, que el proper curs no pot seguir en el nostre centre i ha de fer segon a un altre municipi, va ser emotiu,  amb un munt de paraules d’agraïment per part del nostre alumnat i del professorat  de cicles que el proper curs continuarà treballant amb alumnat d’ESO i Batxillerat de l’INS Les Termes.

Durant tota la  jornada, que es va realitzar segons el que estava previst en el programa que tenim penjat en el nostre bloc, vaig estar observant al nostre alumnat, la seva il·lusió per l’exposició pública del seu treball, els nervis, les rialles, la seva timidesa i la seva professionalitat, eren a un segon de viure aquell instant, i de ben segur que quan s’adonin diguin: “demà guanyarem”…

 

Crèdit de síntesi del CFGS de Secretariat

El proper divendres dia 8 de juny el nostre alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de Secretariat faran les exposicions del crèdit de síntesi.

Aquest alumnat durant aquestes  darreres setmanes han fet un treball que globalitza la tasca realitzada en cada un dels crèdits que han estat estudiant. Aquest és un treball en grup i cooperatiu que tracta d’organitzar un esdeveniment i presentar-lo públicament un cop han obtingut els resultats esperats.

És molt gratificant observar l’interès i dedicació del nostre alumnat en aquest crèdit.

Aquest any hi ha un grup de treball que la seva empresa es dedica a organitzar esdeveniments i ens han demanat d’organitzar la presentació d’aquest Crèdit de Síntesi  del CFGS de Secretariat, el seu programa d’actes és el següent:

 

 

 

 

L’esperit emprenedor entre els joves

Ahir, ens van visitar al nostre institut dos tècnics del Vapor Llonch, la Roser i el Josep Ma Pagès per presentar-nos un  programa de sensibilització per emprendre, aquesta  és una  eina que des de l’Ajuntament es desenvolupa  en col·laboració amb  centres d’ensenyament de la ciutat per apropar el sistema educatiu i el món laboral, fomentant l’autocupació.

El Josep Maria ens va lliurar un joc interactiu multimèdia per promoure l’esperit emprenedor entre els joves que encara no s’han incorporat al mercat de treball. Aquesta eina rep el nom de “Joves Emprenedors/es” i el seu objectiu principal és mostrar la creació d’una empresa com una opció laboral més i també  desmitificar les idees preconcebudes que es tenen sobre les persones emprenedores.

 

 

 

 

La Roser ens va fer una amplia explicació de la importància de crear una empresa a l’actualitat,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

del treball per compte propi, les seves avantatges i desavantatges, de com es desenvolupa un Pla d’Empresa i la seva importància.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finalment una jove emprenedora, la Gemma Turmo que ha creat l’empresa de publicitat Refresca’m ens va explicar la seva experiència personal alhora de crear la seva pròpia empresa

 

 

Agraïm a l’Ajuntament de Sabadell que ha través de Vapor Llonch faci aquestes accions per apropar als nostres joves al món laboral i molt especialment a la Roser, la Gemma i el Josep Maria.

 

 

UD3: El protocol a l’Empresa i a l’Administració Pública

Aquesta setmana els estudiants del CFGS de Secretariat  inicien la Unitat 3 del crèdit 2 d’Atenció al públic i protocol.

Darrerament he llegit un article  redactat per María Perpiñán per la  RevistaProtocolo.com en el què diu entre d’altres coses el següent:

…   Me encantaría que todos fuesen conscientes que el uso del protocolo es tan cotidiano que ni tan siquiera los mismo que afirman no saber que es o incluso no seguirlo, son conscientes de su continua práctica.

En un mundo de existencia en sociedad, son necesarias unas pautas y unas reglas para beneficiar las relaciones humanas y las comunicaciones personales y asociativas. Precisamente el protocolo es quien estudia las maneras adecuadas para organizarnos socialmente y establece las pautas para interactuar con corrección.

El protocolo y sus profesionales deben conocer y saber manejarse en los distintos planos sociales: particular, empresarial, institucional, universitario, deportivo… para poder así regularlo de manera adecuada. En cualquier situación existe un componente social y por tanto siempre es necesario el protocolo. Inconscientes aquellos que presumían de transgredirlo.

Si algo caracteriza el trabajo del profesional de protocolo es la organización con extremo cuidado de la totalidad de los detalles, para propiciar momentos inmejorables y que sean un éxito a cualquier nivel.

Una pena no tener siempre oportunidad de explicar todo esto a quienes nos preguntan, así que cuando respondo a ¿Qué es protocolo?, trato de sintetizar y recurrir a su esencia: el protocolo es organización, por tanto se encarga de ordenar a las personas y las cosas en el marco de cualquier situación.

Després de llegir aquest article penso que és una sort poder compartir uns dies amb tots vosaltres per parlar una mica del “protocol”


Cicle Formatiu de Grau Superior de Secretariat

Aquesta setmana donarem per finalitzada la Unitat Formativa 2 del Crèdit 2,  en la qual hem estudiat diferents aspectes de la Comunicació No Verbal.

Adjunto  un video de youtube relacionat amb aquest tema

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-Cvt57q7TZ4[/youtube]

Trobada comercial d’empreses simulades

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HaDZNV_pg_U[/youtube]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’INS Les Termes i l’INS Agustí Serra són dos centres de la nostra ciutat que fan una gran aposta a favor de la Formació Professional, concretament amb la Família d’Administració.

Aquest dijous dia 15 van participar junt amb altres centres del Vallès Occidental, l’INS de Badia, l’INS  JV FOIX de Rubí i L’INS de TERRASSA a una trobada comercial per intercanviar els productes que comercialitzen aquests centres a través de les seves empreses simulades.

Aquesta trobada es va fer a l’institut de Terrassa, amb una participació molt nombrosa d’alumnat, professorat i l’empresa de joves emprenedors   Empresaula . Aquesta empresa és la que permet l’accés a  una eina educativa en xarxa dissenyada específicament per a donar resposta a les necessitats formatives derivades de la simulació d’empreses en la Formació Professional, i està especialment adaptada al mòdul d’empresa a l’aula del CFGM de Gestió Administrativa. Les empreses que formen part de la xarxa que administra l’Empresaula reuneixen les següents característiques:

  • Tant a nivell documental com de fluxes de comunicació el seu funcionament és el mateix d’una empresa real. L’única diferència és que el producte o el servei no es lliura o es presta físicament al client.
  • L’estructuració organitzativa també és la mateixa d’una empresa real, això és, està dividida en àrees funcionals en cada una de les quals es desenvolupen les activitats que li són pròpies.
  • En general es relaciona amb d’altres empreses simulades, amb les quals estableix relacions comercials de compravenda de béns i serveis.
  • Els pagaments i cobraments entre les empreses participants es duen a terme a través d’un sistema bancari simulat.

Aquesta eina pedagògica  que permet que els alumnes posin en pràctica les capacitats assolides en la formació teòrica en gestió empresarial, i s’enfrontin a la casuística en que es trobaran en una empresa real un cop s’incorporin al mercat laboral.

L’INS Les Termes des de que imparteix FP  gaudeix d’aquesta  eina pedagògica, fins el curs passat ho va fer a traves del programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) i actualment ho gestiona amb l’empresa Empresaula. Sempre ho ha fet amb la mateixa empresa Tot Informàtica, SLS (Societat Limitada Simulada) aquesta empresa forma part de la seva  història i està en constant evolució, igual que els productes que comercialitza, ja què dia a dia surten en el mercat novetats informàtiques. L’INS Les Termes està molt orgullós de poder participar en aquest  projecte  i de donar qualitat de la Formació Professional que aquest centre imparteix.

L’INS Agustí Serra amb la implantació de la LOE en el cicle formatiu de Gestió Administrativa, donat que un dels mòduls professionals que s’imparteixen en aquest cicle formatiu és el d’Empresa  a l’Aula, també ha apostat fort i ha entrat a la xarxa a través de dos noves empreses

CIDEAL, SLS  empresa dedicada a la venda d’embalatges, cartró i de plàstic i UNISEG,  S L S dedicada a la venda de material de seguretat i vestuari laboral