LES DONES EN EL HIP HOP

LES DONES EN EL HIP HOP

SARA ESCAMILLA Y ANA ALCÀCER

don1

Des de sempre la dona ha estat molt discriminada i el Hip Hop no és una excepció. Amb aquest article volem aconseguir donar  més protagonisme a la dona i donar-vos a entendre que el Hip Hop no és qüestió de sexes, ja que tothom pot aconseguir el que es proposi. Nosaltres també tenim dret a ser anomenades Mc’ s .

A la fi de la dècada dels 80, el mal anomenat sexe feble va decidir empunyar també el micro per a fer escoltar la seva veu, i des d’aquest precís instant van passar a millor glòria els dies que el rap era només cosa d’homes.

El nombre de dones que han empunyat el micro per a saltar a la sorra del hip hop ha anat creixent sense pausa amb el pas dels anys. Aquesta és una modesta guia de les dones que han irromput en un món que semblava reservat als homes, i han acabat fent tremolar els fonaments de l’intransigent ego masculí.

Òbviament i per raons d’espai no estan totes, però sí es pot afirmar que sí hi són totes les que estan, com són el cas de les cèlebres: Lil Kim i Missy Elliot d’O.S.A , o la poc comercial però molt respectada Keny Arkana de França, la dona amb més flow de tot el món: Lady Sovereign de UK i la dona que va revolucionar el hip hop llatí Anita Tijoux del grup Makiza. Totes aquestes dones tenen el que a molts Mcs els falta a l’hora de plasmar el seu treball, proposta i el més important: TALENT.

Per a acabar us aconsellem les que per a nosaltres, són les millors artistes nacionals i una de les seves cançons:

-Arianna Puello (Arianna Puello-La ley de Murphy)

-Shuga Wuga (Shuga Wuga-5 rosas)

-Úrsula (Sondkalle-Niños llorar)

-Mai (Mai-Mal)

-Makmen (Karisma-Rap por encargo)

-Syla (Syla-Muñeca rota)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *