ELLS ET NECESSITEN

TIFFANY FALCÓN, CRISTINA FLORES, SANDRA GARCÍA

 

Cincs raons per les quals adoptar un animal:

*És un acte de gran humanitat adoptar animals que han viscut situacions i condicions molt cruels o que les podria viure en un futur.

 

*Recollir a un animal del carrer o d’una gossera és guanyar un amic que t’ho agrairà tota la vida.

 

*Disminuiràs el nombre de matances innecessàries realitzades per controlar la població animal.

 

*El lloc el lloc que ocupa  a casa teva una mascota de raça comprada,podria aprofitar-lo un animaló del carrer que necessita protecció.

 

*Evites o disminueixes el comerç d’animals.

sin-titulo-12

 

Qüestions per considerar:

 

El fet que estiguis pensant a adoptar un animal d’un refugi vol dir que ets una persona responsable i humanitària. Però abans de prendre la decisió de portar un amic pelut a la teva vida, pren-te un moment per pensar en aquests punts:

Per què vols un animal de companyia? És increïble quantes persones no es pregunten això tan simple abans d’acollir-ne’n un. Adoptar un gos o gat simplement perquè és el que la gent “fa” o perquè els nens han estat plorant per un cadell generalment acaba en un gran error. No oblidis que alguns d’ells poden estar amb tu 10, 15 o fins i tot 20 anys.

Tens temps? Gossos, gats i altres animals de companyia no poden ser ignorats simplement perquè estiguis cansat o ocupat. Necessiten menjar, aigua, exercici, afecte i companyia cada dia de cada any. Molts animals estan en refugis perquè els seus amos no van pensar realment quant temps suposa tenir cura d’ells.

Pots permetre’t econòmicament una adopció? Els costos de mantenir un animal poden ser força elevats: llicències, classes d’entrenament, esterilització i castració, cures veterinàries, raspallats, joguines, menjar, sorra de gats, i altres despeses són coses que sumen ràpidament quantitats de diners a tenir en compte.

Estàs preparat per ocupar-te dels problemes que pot ocasionar? Infestacions de puces, mobles esgarrapats, accidents d’animals que no estan educats per estar en una casa i emergències mèdiques inesperades, són lamentables, però són aspectes comuns a la tinença d’un animal de companyia.

Pots tenir-ne’n un en el lloc on vius? Moltes comunitats de veïns no permeten animals, i la majoria d’elles tenen restriccions. Assegura’t de quines són abans de portar un company pelut a casa.

És per a tu un bon moment per adoptar? Si tens nens de menys de sis anys, per exemple, hauries de considerar esperar alguns anys abans d’adoptar un company. La tinença d’animals requereix nens que siguin prou madurs per a ser responsables. Si ets estudiant, si estàs en el servei militar, o viatges assíduament com a part del teu treball, és sensat esperar estabilizar-te.

Són els teus hàbits de vida adequats per a l’animal en que estàs pensant? La mesura d’aquest no és l’única variable en què has de pensar. Per exemple, alguns gossos petits com els terriers són molt actius. Necessiten molt exercici per poder calmar i generalment borden amb qualsevol soroll. D’altra banda, alguns gossos grans són molt tranquils i estan feliços i contents amb només dormir al sofà tot el dia. Abans d’adoptar, fes una mica de recerca i d’aquesta manera t’assegures escollir l’animal que encaixarà amb el teu estil de vida.

Saps qui tindrà cura d’ell quan estiguis de viatge o de vacances? Necessitaràs tenir amics o veïns de confiança o diners per pagar a un refugi o un hostal per a mascotes.

Podràs ser un amo responsable? Tenir el teu nou amic esterilitzat o castrat, obeir les lleis comunitàries o les llicències, mantenir posades les xapes d’identificació en l’animal, són coses que formen part de ser un amo responsable. Per descomptat, donar al nou integrant de la teva família amor, companyia, exercici, una dieta sana i cura veterinària regular, també són essencials.

Finalment, estàs preparat per mantenir i tenir cura d’un animal durant tota la seva vida? Quan adoptes estàs comprometent a cuidar-lo per a la resta de la seva vida.

 

Acollir un animal per tota la vida

Sí, és cert, aquesta és una llarga llista de preguntes. Però si fas una vista ràpida a un refugi entendràs perquè el contestar aquestes preguntes abans d’adoptar un animal és tan important.

Molts dels animals abandonats als refugis són cadells de gossos i gats, víctimes de persones irresponsables que permeten que els seus animals criïn. Però hi ha una quantitat bastant igualada de gossos i gats en els refugis, que tenen més d’un any i que van ser acollits per persones que no van pensar les responsabilitats que implica ser amos d’un animal abans de dur-lo a casa.

Si us plau, no cometis el mateix error. Pensa abans d’adoptar. Compartir la teva vida amb un company animal pot portar compensacions increïbles, però només si estàs disposat a dedicar-li el temps necessari, diners, responsabilitat i amor per la resta de la seva vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *