PROJECTE DE LES OLIVES

Una de les altres tasques que fem a l’hort i ens agrada molt per aquestes dates, és anar a collir olives. Aprofitant que tenim tres olivers al nostre centre, amb els alumnes de 4t hem anat a collir olives. Ha estat una feina molt entretinguda i divertida perquè hi havia moltes olives i moltes estaven a dalt de tot.

 

 

 

 

 

 

 

Una vegada collides ara ens toca durant 10 dies els alumnes de tercer han anat canviant l’aigua. Una vegada passat els 10 dies hem anat a l’hort i hem triat vàries plantes aromàtiques que tenim plantades, aquestes ens ajudaran per preparar les olives i així donar-lis millor sabor.

Aquí trobareu unes fotografies d’aquestes tasques.

 

COMENCEM A PLANTAR!

Aquest curs els alumnes de cicle mitjà estem molt contents perquè tornem a fer funcionar el nostre hort de l’escola. Estem molt il·lusionats i amb moltes ganes de plantar i cuidar les nostres hortalisses.

Després de les primeres feines de posada a punt: netejar, preparar la terra, llaurar…, els alumnes de tercer hem començat a plantar les primeres hortalisses de la temporada d’hivern. Una vegada consultat el calendari de l’hort hem plantat: enciams de diferents tipus, pèsols, bledes. Ara a cuidar-les i esperar que es facin molt grans.

Aquí trobareu unes fotografies dels hortolans de l’Espiga.

 

 

NOVA TEMPORADA DE L’HORT DE L’ESPIGA 2022-23

Benvinguts/des al Blog de l’Hort de l’Escola Espiga.

Reprenem l’hort de l’escola!

Després d’uns anys on no hem pogut gaudir del nostre hort, aquest any tornarem a treballar alguns dels continguts relacionats amb els éssers vius directament al nostre hort i poder gaudir així d’un aprenentatge molt més significatiu i divertit.

En la sessió d’hort tenim moltes tasques a realitzar per tal de tenir un hort molt bonic. Tasques a fer:

  1. Preparar la terra: llaurar i adobar.
  2. Plantar i/o sembrar les diferents hortalisses.
  3. Treure males herbes, regar, vetllar les plantes…
  4. I al final recol·lectar la nostra collita.
  5. Aprendre sobre el creixement, funcions i reproducció de les plantes.
  6. Fer experiments relacionats amb les plantes.

L’hort és un espai on es treballen molts valors com: companyonia, cooperació, responsabilitat, autogestió, gaudir per aprendre, treball en equip…

En aquest blog us convidem que ens acompanyeu en la nostra bona feina com a petits hortolans.