LECTURA EN VEU ALTA

A la classe de català em estat treballant la LECTURA EN VEU ALTA. Ens preparàvem lectures sobre un llibre que llegim que es diu: l’Oriol Pelacanyes es vol fer d’or; el mateix que llegirem al CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA.
Tothom té la mateixa lectura i casi cada dijous ens la preparàvem i després la gravem.
El gravàvem amb el mòbil,l’ordinador i la tablet. Però com que erem molta gent vam haver de fer grups de dos o de tres.

Ens havíem de preparar la fluïdesa, el volum, el ritme, l’articulació o vocalització, les paraules màgiques i els personatges

Els meus companys m’han dit que he de preparar-me i millorar més els personatges i les paraules màgiques.
I que faig bé de llegir, les pauses, el ritme…

La propera vegada intentaré preparar-m’ho tot molt millor i intentar treure al full tot 3.

ENS VISITA EL FERRAN ALSINA!

El dilluns 14 de desembre ens va vindre a veure el senyor Ferran Alsina. El Ferran Alsina és un tècnic de la indústria tèxtil i economista català. No era el de veritat perquè ja estaria mort, sinó que era un actor que és feia passar per ell. Aquest home va vindre perquè els de 6è vam fer un joc de la generalitat de Catalunya que és diu: PERSONATGES EN JOC FERRAN ALSINA i parlava sobre tot això (és molt divertit el joc!).
Quan va arribar es va presentar i ens va explicar una mica el que fariem: UN TALLER SOBRE D’INDUSTRIALITZACIÓ I LES MÀQUINES DE VAPOR.
Al principi ens va explicar que haviem de fer uns ocellets de paper seguint els passos individualment. I després el mateix però cadascú de la classe tenia una feina a fer. També ens va explicar que les màquines de vapor funcionen amb carbó i aigua, i que sinó en vas posant la fàbrica no funcionaria i es pararia. Que els nens ja començaven a treballar als 8 anys a la fàbrica i que és una feina molt i molt dura.
La propera vegada he d’escoltar una mica més i no riure tant.

FERRAN ALSINA

OCELLETS DE PAPER

MY HOBBIES

Aquest tema parla sobre què són les coses que ens agrada fer i les que no. Hem après molts esports en anglès com: football, basketball, sky, skate… també música: trumpet, drums, guitar, piano…

MUSIC

I can play the guitar.
I can’t play the piano.

SPORTS

I can play football.
I can’t play sky.

ball-tree

dsc_0568

UN INVENT ÉS LA SOLUCIÓ

A la classe de Textos vam fer un conte cadascú per presentar-nos (qui volia) al concurs de l’escarritx.Per fer aquest text vam seguir uns passos que hi ha penjats a la paret. El text havia de ser un conte tradicional com la Blancaneus, els Tres porquets, la Rínxols d’or… però modificat. Aquest passos em serviran per quan hagi de fer un altre text. Quan la Montse ens faci fer un altre text em sortirà molt mes bé.

Aquí va el conte, espero que ús agradi força :):).

Heus aquí una vegada a una caseta n’hi molt gran però tampoc petita, dos porquets que dormien tranquil·lament al seu llit. El tercer porquet, de tranquil res, anava tot el dia corrent d’esquerra a dreta. Estava molt nerviós perquè avui tenia una reunió a Brandys, havia de presentar un juguet creat per ell.

Només eren les set del matí, però el sol escalfava de valent. En Rodi ja s’havia fet la maleta, ja havia esmorzat i fins-hi tot havia anat a passejar la Puça, la gosseta d’en Carlitos, el germà petit.
Tocaven les vuit i en Rodi va anar a despertar en Sandin i en Carlitos per dirlos-hi que marxava directe cap a Brandys, i que no tornaria fins d’aquí una setmaneta.
-Ooooh… perquè ens despertes Rodi? -Va dir en Carlitos mentre mirava el rellotge de damunt la tauleta de nit.
-Això…perquè tant aviat? -Va dir en Sandin fent un badall.
-Ús he despertat per que us vull dir que ja marxo cap a Brandys.
-Vale, adéu.-Van dir mig adormits en Carlitos i en Sandin.

En Rodi va agafar el seu bitllet de tren i va marxar cap a l’estació. Al pujar al tren es va recordar que s’havia deixat a casa uns papers molt importants que els necessitava per fer la reunió avui mateix…
Però de sobte el tren és posa en marxa i en Rodi tot preocupat pel què passarà és diu:
“I què faré jo ara sense els papers dels juguets, què faré…?”

Va intentar trucar als seus germans, però segurament ells continuaven dormint.
En Rodi va caminar fins a la butaca més propera, però quan va a seure veu al seu davant una preciosa conilla que pren un cafè mentre llegeix un missatge del seu mòbil. I de sobte la conillets pregunta a en Rodi:
– Hola, què et passa, sembles preocupat?
-Hola…doncs m’he descuidat uns papers molt importants a casa i els meus germans deuen estar dormint. I precisament avui he de presentar uns juguets i necessito aquests papers…
-Aaaah! Tranquil, segurament que t’ensortiràs.

Després de parlar un bon ratet amb la conilleta, el tren arribava a Brandys, i en Rodi va baixar tot decebut.

En canvi a casa, ja s’havia despertat tothom i en Carlitos ja tenia l’esmorzar a taula, dues torrades amb mantega i sucre moreno i un got de llet amb cacau; i en Sandin estava al seu despatx fent els seus invents.
De sobte, en Sandin, va trobar els papers d’en Rodi entre els seus i com que sabia que els necessitava, va agafar un invent anomenat “Gall Volador” i li va posar els papers a dins, direcció cap a Brandys.
Va deixar anar el gall per la finestra i va anar a cridar en Carlitos per explicar-li el què havia trobat i com ho havia solucionat.

Va passar una hora, el gall va arribar al seu destí: Brandys. I en Rodi tot content va trucar al seu germà i li va dir:
-Moltes gràcies, però ara vaig a fer la reunió, dóna’m sort.
-D’acord, adéu i sort!

tres-cochinitos

CREEM UN GRÀFIC

El nostre grup el Joel, el Miquel i jo l’Helena em fet un gràfic que parla sobre quins són els animals més votats de la classe de CS.
Aquest gràfic l’hem fet amb una eina que és diu CREATE A GRAPH.
Aquesta eina m’ha servit per poder fer gràfics, per apendre a fer-ne…
La propera vegada he de deixar que fassin una mica més la feina, que no facin tonteries…
graph

🙂

Bloc funcionant amb el WordPress