Waka waka

No sé perquè però adoro la cançó de la Shakira, estrofes de les quals no puc entendre però que em donen una estranya sensació de festivitat. L’he sentit molts cops aquí a Sud-àfrica juntament amb altres cançons del Mundial com A sign of a Victory, Oh africa o Wavin’ your flag, i totes les trobo genials. Crec que representen, a partir de la música, aquest ambient africà tan especial que envolta el Mundial. M’han dit que “”Waka Waka”” en suahili significa “”sigues feliç””, al més estil Hakuna Matata. Però no sé si creure-me’ls perquè potser menteixen.

A Sud-àfrica tot el que sents és una gran mentida, no t’has de creure res, sinó que has de fer tot el contrari. No acabo d’entendre l’explicació, però dia rere dia em trobo que tot el que diuen els sud-africans és absolutament fals, i potser menteixo jo ara també, però pocs cops m’he trobat que la informació que m’havien donat fos certa. Crec que s’hauria de fer un estudi sociològic de l’actitud dels sud-africans. Què els empeny a mentir de forma compulsiva i viciosa? En alguns casos està clar que simplement estan sonats i no saben ni el que diuen perquè no tenen sentit de la raó; en altres casos menteixen per fardar, per sentir-se superiors i orgullosos d’alguna cosa, encara que a tu t’importi ben poc; altres vegades s’inventen el que diuen sobre la marxa perquè no volen admetre que no en tenen ni idea; altres cops menteixen perquè els ordenen mentir per vendre el que sigui… i altres cops menteixen per parlar, per començar una conversa, una actitud típica sud-africana i que manté els fonaments en la idea de Waka waka. De fet, crec que no tenen l’intenció d’enganyar-te, en la majoria dels casos et diuen el que vols sentir sense importar-los la verificació de les seves paraules. Al final, quan ja t’has topat amb unes quantes mentides, t’ho prens tot amb humor i acabes cantant el Waka Waka com un posseït. C’uz this is africa.

 

 

 

 

value=””http://www.youtube.com/v/pRpeEdMmmQ0value=””http://www.youtube.com/v/T4k46ZTmBQo&