Connecting Classrooms Project

Col·laboració amb el British Council

connecting
El projecte Connecting Classrooms, iniciat en el 2010, posa en contacte escoles europees per a treballar el desenvolupament de la ciutadania, la solidaritat, el plurilingüisme i el lideratge juvenil vers la construcció d’un futur compartit a Europa.
La premsa ha fet difusió de la nostra participació!

 • Connecting Classrooms
 • Activitats a Catalunya
 • Treball col·laboratiu: Un calendari d’imatges 2012

 • Calendari d’activitats Connecting Classrooms curs 2012-2013

  Connecting Classrooms in Catalonia - Catalunya -Cataluña

  Podeu descarregar-vos el calendari de les activitats corresponents al tercer any del projecte.

  [+] Trobada d’acollida d’alumnes estrangers a Catalunya: 26 de setembre 2012 INS Vilatzada with Schottish partners.
  [+] Jornada de coordinació docent a Catalunya: 9 d’octubre 2012 Reunió de formació a Alella.


   
  Projecte Connecting Classrooms Catalunya SdLE

   


  Big Dance Day 2012

  L’Ins Vilatzara de Vilassar de Mar i el SES de Dosrius van participar el passat 18 de maig en el Big Dance 2012 en el marc del projecte Connecting Classrooms.

  El Big Dance Day, organitzat pel British Council i la ciutat de Londres amb motiu dels Jocs Olimpics d’aquest any, va consistir en la realització d’una coreografia de cinc minuts dissenyada per Wayne McGregor, coreògraf del Royall Ballet i amb música de Scanner i Joel Cadbury. Centres escolars d’arreu hi van participar a la vegada, a la una del migdia del dia 18, amb l’objectiu d’aconseguir un record Guinness mundial.

  Àlbum de fotos de la participació del SES de Dosrius

  Video de l’alumnat de l’Ins Vilatzara participant en el Big Dance Day


  Xarxa de centres en el projecte:

  Centres Catalans 2010-2013

  El projecte té un abast mundial, i es desenvolupa per primera vegada a Europa en petits equips de 4 països. Catalunya participa en el projecte internacional des del Baix Maresme, del Servei territorial Maresme-Vallès Oriental, i va comptar amb el recolzament de la inspecció educativa del territori des del primer moment:
  -2011-2012 Sra. Magdalena Palà Margenat
  -2010-2012 Sra. Maria Teresa Pujol Comajoan.

  Els centres catalans que participen al projecte Connecting Classroom s’han organitzat en dos equips per a coordinar les tasques d’assessoramnet i formació, de participació d’alumnat i de difusió de tasques realitzades.
  Cada un dels grups té 5 centres, i cada centre un coordinador/a que han quedat distribuïts de la manera següent:
  GRUP 1 LEADER: Mª Encarnación Garcia
  1. IES VILATZARA de Vilassar de Mar: Laura Nogués Inglés
  2. ESCOLA SAGRADA FAMÍLIA del Masnou: Francesc Montserrat i Josep Mayolas
  3. INSTITUT D’ARGENTONA: Jaume Buera i Virginia Martínez
  4. INSTITUT DE CABRILS: Marien Garcia
  5. SES DE DOSRIUS: Núria Deltoro

  GRUP 2 LEADER Marc Julià
  1. SES DE TEIÀ: Belen Guionnet
  2. IES THALASSA de Montgat : Marc Julià
  3. ESCOLA ASSIS de Premià de Mar: Raul Fernández
  4. ESCOLA EL PILAR de Premià de Mar: Eva Santin
  5. IES VALERIÀ PUJOL de Premià de Dalt: Xanxela Rojas  Formació per joves líders: Octubre 2011

  El dia 25 d’octubre 2011, 20 alumnes catalans que lideren un projecte escolar patrocinat pel British Council en el marc del projecte Connecting Classrooms es van reunir en el Departament d’Ensenyament de Catalunya per definir les prioritats i les accions a seguir en les seves escoles. Són joves líders amb edats compreses entre els 11 i 15 anys  amb idees per a la millora social,  l’aprenentatge entre generacions i l’impuls d’accions soclidàries.

  En la trobada, els joves líders van presentar les seves propostes en llengua anglesa a tots els assistents, a l’ampar de les accions del Pla d’Impuls a la llengua anglesa desenvolupat des del Servei de Llengües Estrangeres. Va ser molt engrescador compartir les propostes per “trencar les barreres” de l’escola i promoure la inclusió en les seves comunitats. Treballar amb gent gran i desenvolupar campanyes per millorar les dotacions de les persones discapacitades van ser dues de lesidees exposades per començar a canviar el món que els envolta.
  La Sra. Mònica Pereña, Subdirectora General de Llengua i Plurilingüisme, la Sra. Neus Lorenzo Cap de Serveis de Llengües estrangeres i el Sr. Mark Levy, director de Connecting Classrooms a Europa van felicitar efussivament els participants. El Sra Mark Levy va dirigir unes paraules als joves assistents: “Estic molt impressionat per aquests joves, així comper la seva preocupació pels problemes d’inclusió social i per lesfantàstiques idees i propostes que han posat avui sobre de la taula “.
  D’aquesta sessió van sortir els quatre  joves emprenedors catalans que  han format part d’una delegació de participants en en la trobada internacional que té lloc a Glasgow, on es va acordar la següent fase de cooperació internacional del projecte amb representants de Polònia, Bòsnia i Hercegovina i Escòcia.

  Trobada a Glasgow 2011


  Formació per joves líders: Març 2011

  Els participants en el projecte Connecting Classrooms promogut pel British Council i pel Departament d’Ensenyament han participat en una formació intensiva sobre “Lideratge” pel jovent: Training Young Leaders.
  Alumnes i professors han gaudit d’aquestes sessions, i han après conjuntament estratègies i procediments per a millorar la cohesió de grup. la iniciativa personal i el treball col·laboratiu. El Servei de Llengües estrangeres felicita als participants per la seva bona feina!

  [+] Visiteu la presentació visual de la sessió en imatges!

   


  Trobada de treball: Febrer 2011
  El professorat dels diferents centres catalans es troben periòdicament per a intercanviar idees, aprofondir en la reflexió dels objectius del projecte, i presentar la feina feta pel seu alumnat, amb el suport i l’acompanyament dels referents del Servei de Llengües i del British Council. Els materials de treball ajuden als equips docents de la Zona Educativa implicada en el projecte a crear comunitat virtual i a crear coneixement en pràctica compartida. L’alumnat n’és el beneficiari final!
  Connecting Classrooms a catalunya - coordinat pel Servei de Llengües estrangeres

  [+] Visiteu l’espai de presentació de l’INS Teià pel Projecte Connecting Classrooms (2011).
   


  Primera activitat
  La primera activitat va consistir en una presentació en angles sobre el seu centre: Nom del centre, fotografia, ubicació, ensenyaments impartits, nombre de grups i alumnes, professors. Amb aquestes tasques es va confegir la Nadala 2010 del Connecting Classrooms project:
  Nadala_connectingclassrooms_2010a

  [+] Presentació del projecte Connecting Classrooms a les autoritats municipals: trobada amb l’alcalde del Masnou, Sr. Pere Parés, el 24 d’octubre 2010, dels alumnes de l’escola Sagrada Família del Masnou.
   


  Primera Trobada internacional de centres: Octubre 2010

  A l’octubre 2010 els representants dels grups de treball de les escoles catalanes, juntament amb els referents de suport del Servei de Llengües Estrangeres, varen fer la primera trobada de treball del projecte Connecting Classrooms amb la resta de participants internacionals.
  No us perdeu el “Report of activities” amb les fotografies de totes les activitats realitzades a Escòcia!.

   


  El conveni inicial de col·laboració entre el British Council i el Departament d’Ensenyament va donar el tret de sortida del projecte!

   


  Connecting Classrooms, promogut pel Servei de Llengües Estrangeres

  Signatura del conveni entre el British Council (Sr. Rod Pryde i Sr. Carles Martinez)  Director of the British Council in Spain 2011 and Neus Lorenzo at Connecting Classrooms
  Els representants del British Council (Maureen McAlinden i Rod Pryde) i els del Departament d’Ensenyament (Carles Martinez i Neus Lorenzo), davant de l’espectacular mosaic d’en Miró, mostren la satisfacció de la feina feta: han establert les bases de la col·laboració educativa entre les dues institucions, per a desenvolupar a Catalunya Connecting Classrooms, que ha de durar tres cursos escolars.

   


  Pla anual de treball 2010-2011

  Pla anual de treball 2011-2012

  Pla anual de treball 2012-2013

  One thought on “Connecting Classrooms Project

  1. Maria Bourke

   Greetings from St. Thomas Aquinas Secondary in Glasgow!
   We look forward to hearing all about your school and the views of your area, in the forthcoming weeks.
   It is still cold here but Spring is just around the corner and there are more blue skies to enjoy.
   Our children have enjoyed producing a presentation on our school and will be with you shortly.

   Kind regards Maria

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *