Aquesta setmana has rebut la teva primera carta

20190414

Aquesta setmana…

Has rebut la teva primera carta i en ella hi havia la teva targeta sanitària. Així es donava per conclosa tota la paperassa per a legalitzar-te com a ciutadana seguint les pautes recollides en el document “la gimcana del naixement” (com si no n’haguéssim tingut prou amb la gimcana de l’embaràs amb anàlisis, revisions, classes prepart i coses que no podia menjar). La gimcana consisteix en anar amb un nadó de menys d’una setmana a: l’oficina d’atenció al ciutadà (dues vegades), el CAP (dues vegades, una per agafar l’alta i una per a tramitar-te la targeta), el registre civil, i l’oficina de la Seguretat Social (només t’atenen si demanes cita prèvia amb dies  d’antel·lació i, per molt que t’insisteixin, els tràmits no els pots fer per internet). A sobre, com que treballo pel departament d’educació, hem hagut d’anar a l’institut i a l’oficina dels serveis territorials a presentar un formulari (impossible de trobar per internet), una fotocòpia del llibre de família i un informe per a Muface firmat pel metge de capçalera (això només per a funcionaris, tot i que en trucar a Muface no t’ho expliquin). És veritat que es poden registrar els recent nascuts en l’hospital si els pares estan casats (t’estalvies passos de la gimcana), però no ho vam poder fer perquè només ho fan si es segueix l’ordre tradicional dels cognoms, és a dir, primer el del pare.

Parlant d’això, el teu pare i jo no ens posàvem d’acord en l’ordre dels cognoms. Vam necessitar arribar a un acord intel·ligent que no depengués d’un joc d’atzar però que tinguéssim el 50% de possibilitats de que el nostre cognom anés primer i que no depengués de l’opinió d’una tercera persona: en cas de ser nen, el primer cognom seria el del papa, i si eres nena, el primer seria el meu. Així doncs, en el moment que vas néixer, vam saber el teu nom i també els teus cognoms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *