Maig 2018

AGENDA

Fins el 4 de maig

M’expliques un conte
Activitat dels Plans Municipal i Comarcal de dinàmica educativa per a l’alumnat de 5è, 6è de primària i 1r i 2n ESO. El conte s’ha d’enregistrar a Ràdio Balaguer. Les escoles de fora podeu demanar una gravadora professional a Ràdio Balaguer.

Accés a les bases del concurs

6 de maig 3a Fira dels Somnis del Posa’t la gorra a Balaguer
Visita al Bosc dels somnis amb l’exposició dels mòbils i els arbres dels desitjos dels centres educatius de la comarca de la Noguera i participació als tallers i activitats lúdiques organitzades per les AMPES i entitats.
Cursa i caminada a partir de les 10 hores
Tallers i activitats a partir de les 11 horesAccediu al programa i a les informacions actualitzades a la web.
Fins l’11 de maig Detecció de necessitats de formació per al curs 2018-2019
Ha començat la fase de detecció de necessitats del Pla de Formació de Zona de la Noguera per al proper curs. En els següents enllaços trobareu tota la informació al respecte:

Us agrairíem que omplíssiu el formulari per fer-nos arribar ordenadament tota la vostra informació:

14-15 de maig Viatge pel Jazz
En el marc de la Segona edició de la mostra internacional “Jazz al pati” s’ofereixen concerts comentats a càrrec d’un quartet de jazz per conèixer com és aquest llenguatge i el seu camí creatiu i estètic .
Sessions dia 14:
09:00 INS Ciutat de Balaguer
10:30 INS Almatà
Sessió dia 15:
09:00 Vedruna / Escola Pia
Fins el 18 de maig

II Concurs de cartells per al dia mundial Antitabac
Concurs convocat per la Mesa de Salut Jove i el CRP de la La Noguera per a joves de 10 a 20 anys en tres categories: CS Primària, ESO i Batxillerat-Cicles Formatius.
El cartell guanyador serà la imatge de la Setmana Antitabac de la Noguera.

Accés a les bases del concurs
Presentació de treballs: CRP de la Noguera

Fins el 18 de maig Concurs INSTAGRAM “Patrimoni arquitectònic de la Noguera” #cipan2018
Primer concurs de fotografia a Instagram per a
l’alumnat de cicle superior de primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius de la Noguera. Amb el hastag #cipan2018 volem recollir els trets més significatius i els contrastos més destacats del patrimoni arquitectònic de la Noguera, per a crear entre tots un catàleg que ha de ser un viatge virtual pels monuments i restes arquitectòniques de la nostra comarca. Accediu a les Bases del concurs.
Inscripció: CRP de la Noguera, 973 44 63 62
25 de maig Diada Olímpica de Secundària
Jornada del Pla Municipal de dinàmica educativa adreçada a l’alumnat d’ESO de la ciutat per a la pràctica d’activitats esportives als equipaments esportius de la ciutat per a l’alumnat d’ESO amb xerrades i suport d’especialistes (INEFC, mestres d’educació física i monitors/es d’activitats físiques i de lleure).
26 de maig 80è aniversari de la Batalla del Merengue
Del 22 al 28 maig de 1938 va tenir lloc la Batalla del Merengue, amb alumnat de batxillerat i amb la participació especial de l’alumnat de l’INS Ciutat de Balaguer, que tenen apadrinat el monument, es faran diverses activitats per commemorar aquest fet històric.Us ampliarem la informació més endavant.

AVANÇAMENT D’ACTIVITATS

5 de juny

Cloenda del Refugi de llavors de la Noguera i celebració del Dia Mundial del Medi Ambient
Jornada de cloenda del Refugi de llavors en el marc del projecte d’Escoles Verdes al Parc de la Transsegre de Balaguer amb exposició i presentació de les fitxes de cultius, tallers i jocs relacionats amb les activitats de l’hort.

  • Lloc: Parc de la Transsegre de Balaguer de 9.30 a 12.30 hores
  • Ben aviat us farem arribar tota la informació

Aquesta activitat està inscrita a la Setmana de la Natura, per la qual cosa ens identificarem tots i totes amb braçalets solidaris. Podeu trobar més informació sobre els braçalets en aquest enllaç.

A confirmar

cartellFinal del concurs d’experiments científics de pel·lícula
Us mantindrem informats de les deliberacions del jurat, de la data de publicació dels vídeos presentats a la web del concurs i de la data i hora de l’entrega de premis.

RECOMANEM

l’Institut Català d’Energia ha posat en marxa un cercador de projectes i recursos educatius per formar, sensibilitzar i fer difusió del bon ús de l’energia en l’àmbit educatiu. L’objectiu és facilitar exemples de projectes d’estalvi i eficiència energètica per introduir el món de l’energia en la formació a l’aula i a altres entorns educatius. El cercador permet accedir a 300 projectes i 300 recursos educatius per acostar l’alumnat al procés de transició energètica, un nou model més net, sostenible i competitiu amb les energies renovables.

PER GAUDIR

Recuperem el vídeo que us vam presentar el dia del Certamen de lectura en veu alta. Serem és un treball d’Adrià Noguero, com a alumne de l’INS La Caparrella i Finalista al Concurs de la Llanterna Digital 2016. La Maria és una bibliotecaria que cada dia es troba amb en David, un sense sotre sord-mut. Un dia se li acudeix com podria ajudar-lo.

Amb tot l’enrenou d’aquests darrers dies també, us deixem aquest vídeo que ofereix una bona perspectiva i anàlisi pel que fa a l’educació en la igualtat de gènere. Des de Little revolutions ens presenten el seu últim projecte #CanviaElConte, un experiment per demostrar i conscienciar com, a través d’un conte aparentment innocent, es normalitza la violència de gènere.

RACÓ TIC TAC
Heu de fer un pòster? Què tal si proveu de fer-lo amb Canva?

Tutorial de Canva