Novembre 2018

AGENDA

7 de novembre Conferències de la Setmana de la Ciència

Balaguer: “Arqueologia i Evolució Humana” a càrrec de Francesc Burjachs i Casas, a les 11,30 del matí a la Sala d’Actes de l’Ajuntament adreçada a 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. [+ informació]

Bellcaire d’Urgell“Endevinar el futur. Es possible? Quan es van inventar les matemàtiques. Perquè serveixen?” a càrrec de Xavier Vilella i Miró a les 10:30 del matí a la Sala d’actes de l’INS Ermengol IV adreçada a 3r d’ESO i Batxillerat científic. [+ informació]

Artesa de Segre“Dimorfisme sexual” a càrrec d’Esther Desfilis Barceló, metgessa especialista en neurociència. Taller de caire pràctic amb una conferència que donarà pas al diàleg i a un petit joc participatiu sobre les diferències entre el funcionament, la manera de reaccionar… del cervell d’ un home i una dona. Dimarts 20 de novembre a la Sala d’actes de l’INS Els Planells adreçada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO.
Fins el 12 de novembre Exposició “Dones refugiades de Palestina: 7 dècades de resiliència i dignitat”

La  UNRWA és una Agència de les Nacions Unides que treballa per a les persones refugiades de Palestina presenta aquesta exposició del 30 d’octubre al 12 de novembre de 2018 a la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer. Al voltant de l’exposició plantegen diverses activitats paral·leles amb els centres educatius de la comarca. Inscripció directament a la Biblioteca (973443410) o al CRP de la Noguera (973446362). [+ informació i dossier]

A partir del 12 de novembre Ja us podeu inscriure al “6è concurs de vídeos d’experiments científics “Experiments de pel·lícula” del curs 2018-2019.
Consulteu les bases a: http://blocs.xtec.cat/experimentsdepelicula
Activitat dels Plans Municipal i Comarcal de Dinàmica Educativa adreçada a l’alumnat d’infantil, primària, ESO i batxillerat. [Bases en PDF]
A partir del 12 de novembre Concurs INSTAGRAM de “Patrimoni arquitectònic de la Noguera” #cipan2019
Segon concurs de fotografia a Instagram per a l’alumnat de cicle superior de primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius de la Noguera. Amb el hastag #cipan2019 volem recollir els trets més significatius i els contrastos més destacats del patrimoni arquitectònic de la Noguera, per a crear entre tots un catàleg que ha de ser un viatge virtual pels monuments i restes arquitectòniques de la nostra comarca. Accediu a les Bases del concurs.
Inscripció: crp-noguera@xtec.cat o al 973 44 63 62
A partir del 15 de novembre Inscripció a les proves Cangur 2019
Podeu consultar les bases completes de la convocatòria de la prova Cangur 2019.

29 de novembre El conte musicat: Les mil i una nitsL’l’Escola Municipal de Música de Balaguer presenta els instruments de l’orquestra a través de la narració dels contes de “Les Mil i una nits”. Activitat del Pla Municipal de dinàmica educativa per a alumnat de P4, P5 i 1r de primària.

Lloc: Teatre Municipal
HORARI: Pendent de confirmar en funció dels grups

[més informació]

30 de novembre Gimcana esportiva benèfica

Adreçada a nens i nenes de 2n de Primària de Balaguer lligada a la Marató de TV3, per la qual cosa cada participant haurà de fer una aportació de 2 euros.

DESTACATS

unnamed

Aquest curs Espai Orígens renova tota la seva oferta educativa per adaptar-se millor als diferents nivells i les necessitats dels centres: activitats de simulació i experimentació que us permetran acostar-vos a la Prehistòria d’una manera ben vivencial!

LLIGA DE DEBAT DE SECUNDÀRIA I BATXILLERAT
Una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat.

Informació a: Debat de Secundària i Batxillerat
Preinscripció 
del 1 d’octubre al 9 de novembre
Organitza: Xarxa Vives d’Universitat

PER GAUDIR

Una curiosa manera de celebrar el 17è aniversari d’ING Direct amb un curt de Javier Fesser sobre la lleialtat absoluta, en una historieta dual i “capicúa” de valors i gratitud. Una història de debò, de les quals agraden, emocionen.

RACÓ TIC TAC

Què feu quan feu una sortida, un sopar i heu de repartir les despeses amb els companys o amics? Com que ara ja hi ha apps per a tot, també n’hi una per resoldre aquests petits problemes de comptabilitat. Splitwise és una eina gratuïta que permet fer el seguiment de les despeses compartides, de manera que tothom acabi pagant o rebent el que li pertoca. Podeu fer-ho des de la web, o les apps iPhone i Android!