Gener 2019

AGENDA

Del 9 al 18 de gener Segon Torn d’inscripció a les activitats de fomació del PFZ 2018-2019 del Departament d’Educació.
Accediu a les activitats de formació de La Noguera i formalitzeu les inscripcions al següent enllaç.
Accediu al cercador d’activitats.
Fins l’11 de gener V Concurs de relats curts: Me’n contes un de ciència?
Concurs literari que té com a objectiu fer palesa la importància de l’ús de l’expressió escrita en totes les àrees del currículum. Podeu presentar relats escrits en català, castellà i aranès i en les modalitats de primària i secundària.
Accediu a les bases del V Concurs de relats curts: Me’n contes un de ciència?
Fins el 18 de gener Inscripció a les proves Cangur 2019
Consulteu les bases completes de la convocatòria de la prova Cangur 2019.

Fins el 25 de gener 6è concurs de vídeos d’experiments científics “Experiments de pel·lícula” del curs 2018-2019.
Activitat dels Plans Municipal i Comarcal de Dinàmica Educativa adreçada a l’alumnat d’infantil, primària, ESO i batxillerat. Consulteu les bases a: http://blocs.xtec.cat/experimentsdepelicula. [Bases en PDF]
Dissabte 26 de gener Proposta d’activitats del 2018-2019 del Centre Espai Orígens
Dissabte 26 de gener a les 11 del matí a Camarasa presentació de la nova proposta educativa de l’equipament, una aposta per a la renovació de les seves activitats educatives adreçades als alumnes d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat.
Fins al 27 de gener
Consulteu les bases dels Premis Baldiri i Reixac 2018-2019.
Fins al 29 de gener XXIV Concurs El gust per la lectura
Ampliació al 29 de gener del termini per al concurs convocat per a primària, secundària i adults. Consulteu les bases a la web.
Fins l’1 de febrer 35è Concurs de la ONCE per primària, ESO, Batxillerat i FP amb el lema “Per mi i per tots els meus companys. Idees per a un esbarjo inclusiu”. El concurs us proposa que els/les vostres alumnes debatin i triïn els seus compromisos de convivència en l’esbarjo, i també que plantegin la diversitat dels seus espais i activitats… Tot el que se’ls ocorri perquè sigui el millor moment per tots i totes! [Bases del concurs]
Fins el 3 de febrer 12è Premi Federico Mayor Zaragoza, curs 2018-19
Concurs de creació de clipmetratges per a joves compromesos amb l’acció Salvem el planeta. Actuem ara, demà pot ser massa tard! Animem a les escoles, instituts, universitats i entitats juvenils a participar-hi.
Consulteu les Bases.

CONCURSOS i PREMIS

Concurs INSTAGRAM de “Patrimoni arquitectònic de la Noguera” #cipan2019
Segon concurs de fotografia a Instagram per a l’alumnat de cicle superior de primària, ESO, Batxillerat i cicles formatius de la Noguera. Amb el hastag #cipan2019 volem recollir els trets més significatius i els contrastos més destacats del patrimoni arquitectònic de la Noguera, per a crear entre tots un catàleg que ha de ser un viatge virtual pels monuments i restes arquitectòniques de la nostra comarca. Accediu a les Bases del concurs.
Inscripció: crp-noguera@xtec.cat o al 973 44 63 62

#12è Concurs Educatiu Joves i Mobilitat
Convocat pel RACC i el Servei Català de Trànsit per a ESO, Batxillerat i CF de 13 a 17 anys. Presentació de treballs del 10 de gener al 30 d’abril de 2019.
Accediu a tota la informació, inscripcióbases de la convocatòria.

Concurs BBVA dibuix escolar
Adreçat a primària i educació especial per estimular la creativitat dels escolars a través de la lectura de sis contes que es poden treballar des de la plàstica, la llengua catalana i els valors socials i cívics. Els contes treballen diverses competències emocionals, i els treballs premiats il·lustraran un nou llibre de contes de la col·lecció “Concurs de Dibuix Escolar”, publicat per Editorial Mediterrània. Fins el 15 de febrer de 2019. [Bases del concurs]

The Fonix 2019
12è. Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya per Primària, ESO, Batxillerat i Adults.  Inscripcions on line fins el 10 de febrer 2019. Tota la informació, instruccions per etapes i inscripció [CLICA AQUÍ].

DESTACATS

2019 Any Internacional de la Taula Periòdica
L’Assemblea General de les Nacions Unides i la UNESCO han declarat l’any 2019 com l’Any Internacional de la Taula Periòdica en el 150è aniversari del descobriment del sistema periòdic per Dmitri Mendeleiev el 1869. La taula periòdica d’elements químics és un dels assoliments més significatius de la ciència i un llenguatge comú que recull l’essència de la química, però també de la física i la biologia. Descobreix molt més sobre la taula periòdica en la nostra selecció de [Banc de recursos sobre la TAULA PERIÒDICA]. Reviseu la secció de les Altres taules periòdiquesUs sorprendran!

Ocho tendencias pedagógicas TIC para el 2019
Article d’aulaPlaneta que ens ofereix la seva aportació per a millorar la nostra pràctica docent durant el 2019. I ho fan amb aquest llistat de vuit tendències educatives, vinculades d’una manera o un altre a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

PER GAUDIR

Amb la declaració de l’Any Internacionacional de la Taula Periòdica per al 2019, s’han presentat diverses propostes des de diferents plataformes tal i com us hem recollit al Banc de Recursos sobre la TAULA PERIÒDICA anterior. Aquí, però, us destaquen la col·lecció de vídeos que per a cada element químic ens proposa TED-Ed. Activeu els subtítols i endavant!

RACÓ TIC-TAC

Com combinar diversos documents WORD
Sovint teniu diverses versions d’un mateix document WORD i no sabeu quin és el bo, quin té la informació actualitzada… Si us passa això en aquesta web us ajudaran a combinar-los o fusionar-los en una única versió sense perdre cap informació important fins a reduir-los en un únic document per guardar.

PER LLEGIR – NOVA SECCIÓ

En aquest espai us deixarem articles i webs de referència on es publiquin informacions pel que fa a la recerca, projectes educatius i activitats d’aplicació a l’aula de diferents temàtiques. Esperem que sigui del vostre interès.

Revista del Professorat de ciències d’Infantil, Primària i Secundària. UAB, núm. No 36 (2018): Desembre