Valoració de dos blogs

 .
Blocs.xtec.cat/femmusica:
És el blog de l’aula de música del CEIP Sant Martí d’Arenys de Munt, gestionada per les dues especialistes de música, la Maite Casquete i la Marta Grané.
El blog comença amb una cita de Nietzsche força il.lustrativa i suggerent al voltant de la música: “Sense la música la vida seria un error.”
No tan sols mostra la vida que es desenvolupa a l’aula de música, sinó que és com l’aparador de tota l’escola. Per ella passen tots els grups classe de l’escola, des de P-3 fins a 6è de primària. El blog recull activitats musicals fetes per tots els grups, des de principi de curs. També hi ha la categoria d’exalumnes.
Està absolutament actualitzat. Amb data 29/10/08 estan penjats posts de tots els grups de l’escola. Funciona des del mes de gener del 2007.
Els alumnes s’hi poden moure amb certa autonomia perquè hi ha una opció configurada de poder ser usuaris del blog. També tenen habilitada la possibilitat de deixar comentaris en els diferents posts publicats. I compten amb l’ajut de l’agenda que els recorda les diferents activitats i controls. Per als més petits és interessant saber que hi poden accedir per a veure i escoltar les gravacions de les dances i cançons en les que surten ells mateixos.
Evidentment, la participació dels alumnes es nota.
Com a possibles usuaris, les famílies també hi tenen accés per a dir la seva.
En dos apartats d’enllaços, s’hi mostren, per una banda, pàgines web interessants relacionades amb la música i, per una altra, un llistat de blogs “interessants” relacionats amb l’escola per alguns motius en particular.
Resulta un blog interactiu i interessant. Als mestres ens dóna la possibilitat de trobar molt material relacionat amb la música als diferents nivells d’EI i Primària. També ens ajuda aportant força idees que ens resulten productives en la nostra tasca.
Blocs.xtec.cat/parvularicalderet: 
El blog de P-3.
És el blog del CEIP Sagrada Família de Caldes d’Estrac. Però aquest és el de la classe de P-3, els cargols.
Mostra la vida de la classe de P-3, gairebé diàriament, des del 17/9/08. Els pares tenen la possibilitat d’accedir a les activitats que es desenvolupen a la classe, mitjançant fotografies o enregistraments d’àudio. També hi ha arxius d’àudio.
Està actualitzat. El darrer post és del 29/10/08.
Els alumnes s’hi poden moure si l’adult els mostra les imatges i els enregistraments.
Ells, com que són petits, encara no hi participen, malgrat que en són els protagonistes.
Les famílies hi participen en tant que hi poden deixar els seus comentaris.
Els enllaços proposats es resumeixen en dues grans categories: la primera, la que pertoca als mateixos cargols, i la segona, la que parla de les altres classes de parvulari. Com a llista de blogs, hi apareix el blog de Direcció, el de Primària, el de P-4, el de P-5 i el de Fem música, comentat anteriorment.
Hi ha una web interessant, al voltant de recursos i idees, assenyalat en algun post: wiggle-eyes.com.
Penso que és un blog molt acollidor que apropa la dinàmica de la classe als pares. També ens dóna bones idees i recursos als altres mestres.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.