Ha arribat la tardor

dsc06378.JPG

 

Aquest és el matí del dilluns 20 d’octubre, a les 9.50, a la classe de P-3 A ( la classe de les tortugues) de l’escola on treballo a Vilafranca. Jo entro llavors a l’aula per a fer el reforç. La tutora ha acabat una feina de rutines i explica als nens que ara que jo he arribat, aprofiten per a fer un joc ( que és una sorpresa…!). Agafa una gran bossa on hi ha un munt de glans que havia collit el dia abans al bosc. Repartim un mocador de paper a cada nen i, al damunt, hi posem un bon grapat de glans. Els glans estan separats del “barret” corresponent. La tutora explica que els glans han perdut la seva caseta i que, entre tots hem d’ajudar-los a trobar-la. Els nens ben concentrats, passen una bona estona, provant i provant quina caseta li escau millor a cada gla: una li és petita i no hi quep, l’altra li va grossa, i la perd, (visca…! aquesta és la seva, li va bé…!).
I així amb una i altra, fins que tots els glans troben la seva casa o fins que totes les cases tenen el seu llogater. Moltes, és clar, cauen al terra, d´altres canvien de mocador i algunes fins i tot són mossegades. Descarat
Se’ns fa l’hora de fer pipi i anar a buscar la bosseta, parar la taula amb el tovalló i començar a esmorzar. Cantem la cançó del Nyam-nyam, bon profit, i vinga, que aviat sortirem al pati a córrer i jugar! A fora, avui el sol ens alegra el matí i ens dóna més alegria.

2 thoughts on “Ha arribat la tardor

  1. LAURA COSTA

    Quin joc més divertit! em sembla una bona manera d’engrescar a la canalla. Segur que la sortida al bosc va ser molt profitosa i a més amb aquesta activitat treballeu la motricitat fina. Puc imaginar-me als infants i segur que estaven tots súper concentrats.

  2. Sílvia

    Laura, gràcies per la teva observació i pels ànims. Sí, van estar una bona estona concentradíssims. I l´activitat en sí els va motivar força.
    Una abraçada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.