La conservació dels aliments

En el segón tema els nens i nenes de tercer hem estudiat els aliments, les seves propietats, els nutrients, la conservació dels aliments, la cura del cos….

 

Els aliments es poden conservar congelant-los, possant-los en sal o bé en vinagre. Per entendre la conservació dels aliments hem fet un experiment.

Objectius de l’experiment

  •  Identificar quines són les substàncies que conserven millor els aliments.

  • Participar activament en les observacions i hipòtesis.

  • Tenir cura i respectar el material utilitzat durant l’experiment.

  • Respectar el torn de paraula a l’ha de fer les hipòtesis i conclusions.

Material

Quatre pots de vidre amb tapa, sucre, vinagre, sal, aigua, un paquet de mongeta tendra.

Descripció de l’activitat

  1. En primer lloc hem omplert amb aigua 4 pots de vidre.
  2. Després hi hem afegit al primer sal, al segon sucre, al tercer vinagre i al quart res.
  3. Seguidament hi hem afegit les mongetes tendres. Hem tancat els pots i els hem deixat uns dies.
  4. Hem fet hipòtesis sobre el què passarà.
  5. Després d’uns dies hem observat els pots i hem extret les conclusions.
  6. Hem vist que la sal és la substància que conserva millor els aliments, ja que en els altres pots les mongetes s’han fet malbé.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *