En el segón tema els nens i nenes de tercer hem estudiat els aliments, les seves propietats, els nutrients, la conservació dels aliments, la cura del cos….
Els aliments es poden conservar congelant-los, possant-los en sal o bé en vinagre. Per entendre la conservació dels aliments hem fet un experiment.
Objectius de l’experiment
-
Identificar quines són les substàncies que conserven millor els aliments.
-
Participar activament en les observacions i hipòtesis.
-
Tenir cura i respectar el material utilitzat durant l’experiment.
-
Respectar el torn de paraula a l’ha de fer les hipòtesis i conclusions.
Material
Quatre pots de vidre amb tapa, sucre, vinagre, sal, aigua, un paquet de mongeta tendra.
Descripció de l’activitat
- En primer lloc hem omplert amb aigua 4 pots de vidre.
- Després hi hem afegit al primer sal, al segon sucre, al tercer vinagre i al quart res.
- Seguidament hi hem afegit les mongetes tendres. Hem tancat els pots i els hem deixat uns dies.
- Hem fet hipòtesis sobre el què passarà.
- Després d’uns dies hem observat els pots i hem extret les conclusions.
- Hem vist que la sal és la substància que conserva millor els aliments, ja que en els altres pots les mongetes s’han fet malbé.