Palíndroms

Un palíndrom és una paraula o una frase que es pot llegir igual del dret que del revés, com per exemple, el nom propi d’Anna o bé la frase català a l’atac.

En aquest web podeu trobar una bona colla de palíndroms en català: http://www.xtec.es/~jalins/palindroms/palcata.html

Podeu localitzar els tretze palíndroms que hi ha amagats en el text que apareix a continuació.
 
“El bar olotí té poc selaci (sic) a l’escó petit olorable. S’estimen més el peix menut i afirmen que el bon seitó pot i és noble. Per això s’han especialitzat en el producte de l’anxova. Però avui el dia no hi transcorre amb gaire calma…
D’un tallat n’ha sortit disparat un glop de llet al clatell del veí. Val més estar a recer, penso, tot i que, de vegades, si vas per la ruta natural reps avís. A la taula de la dreta, una executiva parla pel mòbil i diu en veu baixa : “truca’m a casa, camacurt!”; penja de seguida i es dirigeix lasciva al seu acompanyant tot dient-li:”Tira’m anís a la sina, marit!”. Al fons del bar, un aviador roda i va nu: de fet, d’entrada ja s’endevina que l’home tenia un aire de dèria.
Mentrestant, a fora al carrer, un noi que duu una samarreta amb una gran U, li diu a un home gran repenjat sobre una farola:”Avi la nit negra i l’argentina li va!”. Però l’home no escolta i fixant-se en la samarreta pensa que si la U gira, deu quedar igual, i no gens errat.
Tornant a dins, un senyor ha demanat l’especialitat a la cambrera. Ella s’hi atansa i callada posa la sopera. Ja reposa la sopa d’all ací.

Aquest article s'ha publicat dins de 4rt ESO i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *