Guanyadors del IV Concurs d’Enigmes Matemàtics

Bona tarda a tothom!

Hem arribat a la part on toca desvelar quins són es guanyadors del concurs. Abans, però, vull donar-vos les gràcies a tots els que heu participat. Desitjo que hagueu passat bones estones resolent tots els enigmes.

Els guanyadors han estat:

1r premi: CLARA DOMÍNGUEZ (5èB) amb 20 punts.

2n premi: ERIC REQUENA (6èB) amb 13 punts.

3r premi: LAIA AGUILERA (5èA) amb 6 punts.

El lliurament de premis es farà el proper dilluns 19 de juny.

Gràcies i fins una altra ocasió!

Marisa 😆

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | Deixa un comentari

Enigma matemàtic 20

Hola nois i noies!

Ja hem arribat al final del nostre concurs. Aquí us deixo l’últim repte del concurs. A fer treballar les neurones! Recordeu: els últims tres punts estan en joc

Enigma matemàtic 20: “Taules numèriques”

A més a més que en aquestes quatre taules numèriques es troben escrits els nombres de l’1 al 9, sabríeu dir quina altra característica tenen d’especial?

ENIGMA NÚMERO 20

Ànims a tots i a totes! Fixeu-vos bé en els nombres de cada fila. Només necessiteu una mica de càlcul i tindreu la solució 😉 …

Recordeu enviar les vostres respostes indicant el vostre nom, cognom i el curs. Teniu fins a les 18 hores del proper divendres 26 de maig per enviar la vostra solució.

Bona sort i fins aviat!

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | 3 comentaris

Solució Enigma matemàtic 19

Bona tarda a tothom!!

Això ja arriba al final nois i noies! Segur que aquests dies heu jugat molt amb les fitxes d’escacs i el tauler per tal de trobar la solució. Aquí teniu la desitjada resposta.

Solució Enigma matemàtic 19: “Cinc reines”

Per tal que les cinc reines no s’amenacin unes a les altres, una de les solucions és situar a les caselles A5, B2, C4, D1 i E3. Aquí us deixo un esquema del tauler amb les caselles marcades amb una X en vermell.

solució enigma número 19

I aquesta setmana els guanyadors són  la Clara Domínguez de 5èB i el Samuel Ahlam de 5èA. Heu donat una altra resposta però també és correcta. Felicitats nois, heu respost bé l’enigma i ja teniu un punt més.

A la resta, ànims!! Encara us queda una oportunitat aconseguir punts. Els reptes matemàtics no descansen. Molt bona setmana!

Marisa 😆

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | Deixa un comentari

Enigma matemàtic 19

Bona tarda a tothom!

Ja queda molt poc per arribar al final del concurs!! Però de moment aquí us deixo l’enigma per aquesta setmana! Un repte fet a mida de tots vosaltres que heu fet el taller d’escacs…

Enigma matemàtic 19: “Cinc reines”

Sabries situar cinc reines en aquest tauler sense que cap d’elles amenaci a cap altra?

ENIGMA NÚMERO 19

Ànims a tots i a totes! Només necessiteu aplicar el que ja sabeu sobre els moviments de la reina en un tauler d’escacs  i tindreu la solució 😉 …

Recordeu enviar les vostres respostes (escriviu a quines caselles situaríeu cada reina escrivint la lletra i el nombre de la casella; per exemple, A1, B5, etc…) i indiqueu el vostre nom, cognom i el curs. Teniu fins a les 18 hores del proper divendres 26 d’abril per enviar la vostra solució.

Bona sort i fins aviat!

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | 2 comentaris

Solució Enigma matemàtic 18

Bona tarda matemàtics!!

Segur que esteu desitjant saber si la vostra resposta era correcta o no. Aquí va doncs.

Solució Enigma matemàtic 18: “Canviant cromos”

Si 1 cromo del Barça val com 2 del València, 1 cromo del Madrid es canvia per 3 del València. Així que per 12 cromos del València li donaran 4 del Madrid. Si per cada 2 cromos del Madrid donen 3 de l’Atlètic de Madrid, per 4 cromos del Madrid li donaran 6 cromos de l’Atlètic de Madrid.

Aquesta setmana els guanyadors són la Eric Requena de 6èB i la Danae Gómez de 5èA Felicitats, ja teniu tres punts més al vostre compte! 😆

I ara a pel següent enigma!

Bon cap de setmana! Hi ha més punts en joc i s’apropa el final del concurs!!

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | Deixa un comentari

Enigma matemàtic 18

Hola nois i noies!

Ja queden poques setmanes de concurs i tots els punts que es puguin aconseguir són molt valuosos. Aquí va un nou enigma per fer treballar les neurones! Recordeu: no hi ha repte impossible. Ànims, tres punts més estan en joc

Enigma matemàtic 18: “Canviant cromos”

Durant la temporada de futbol, és normal veure a nois al cole canviant cromos de la seva col·lecció de jugadors de la Lliga. A l’hora del pati es feien els següents canvis:

1 València + 1 Barça = 1 Madrid

1 Barça = 2 València

2 Madrid = 3 At. Madrid

Un alumne que tenia 12 cromos del València els volia canviar per cromos de l’Atlètic de Madrid. Saps quants cromos va aconseguir?

Ànims a tots i a totes! Només necessiteu una mica de càlcul i gairebé ja tindreu la solució 😉 …

Recordeu enviar les vostres respostes indicant el vostre nom, cognom i el curs. Teniu fins a les 18 hores del proper divendres 19 de maig per enviar la vostra solució.

Bona sort i fins aviat!

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | 3 comentaris

Solució Enigma matemàtic 17

Hola a tots i a totes!

Com us ha anat la setmana? Segur que tots esteu esperant saber els guanyadors o les guanyadores del repte d’aquesta setmana! Abans, però, aquí teniu la solució.

Solució Enigma matemàtic 17: “La caixa forta”

La contrasenya és: D-C-A-B.

I ara l’afortunada d’aquesta setmana… És la Clara Domínguez de 5èB. Has aconseguit tres punts més que a aquestes alçades del concurs t’aniran de perles!!

Felicitats! 😆

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | Deixa un comentari

Enigma matemàtic 17

Hola de nou a tothom!

Tinc la sensació que la setmana passada us ho vaig posar massa fàcil. Us proposo aquesta setmana un nou repte. A veure què tal us va!

Enigma matemàtic 17: “La caixa forta”

L’altre dia, el Sr. Balaguer va deixar un sobre important a la caixa forta del seu despatx i li va demanar a la seva secretària que li agafés. Per poder obrir la caixa forta necessita una combinació. Per obrir-la a de teclejar els quatre botons en l’ordre correcte. Els quatre botons estan marcats com a la imatge:

ENIGMA NÚMERO 17

Però en lloc de donar-li la combinació, el Sr. Balaguer li va donar tres pistes per tal que la pogués esbrinar. Són les següents:

a) els botons que hauràs de teclejar en primer i últim lloc no es troben junts.

b) L’últim botó que hauràs de teclejar no es troba als extrems.

c) El primer botó que teclegis no pot ser A, el segon no pot ser B, el tercer no pot ser C i el quart no pot ser D.

Quina creus que és la combinació que obrirà la caixa forta del Sr. Balaguer?

Recordeu enviar les vostres respostes (l’ordre de les lletres de la combinació), indicant el vostre nom, cognom i el curs. Teniu fins a les 18 hores del proper divendres 12 de maig per enviar la vostra solució. Aquesta vegada hi ha en joc tres punts!

Bona sort i fins aviat!

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | 3 comentaris

Solució Enigma matemàtic 16

Hola a tothom!!

Un divendres més ens trobem per donar la solució de l’enigma de la setmana. Com us ha anat? Espero que no hagi estat gaire empipador el càlcul però tinc la sensació que no us ha costat gaire desxifrar-lo.

Solució Enigma matemàtic 16: “Que passi el següent!”

A la llista apareixen els quadrats dels primers nombres: 1=1×1, 4=2×2, 9=3×3, 16=4×4, 25=5×5, 36=6×6, 49=7×7, 64=8×8. Per tant, els nombres que seguien aquesta seqüència són el 81=9×9 i el 100=10×10.

I aquesta setmana les guanyadores són  la Laia Aguilera de 5èA, l’Eric Requena de 6èB  i la Clara Domínguez de 5èB. Felicitats noies, heu respost bé l’enigma i ja teniu dos punts més.

A la resta, ànims!! Un nou repte us espera. Bona setmana! 😆

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | Deixa un comentari

Enigma matemàtic 16

Bona tarda a tothom! Aquí us deixo un nou enigma! Un repte per fer treballar les neurones…

Enigma matemàtic 16: “Que passi el següent!”

Quins dos nombres seguirien en aquesta llista?

1     4     9     16     25    36    49    64    ?     ?

Ànims a tots i a totes! Només necessiteu fer una mica de temps i de dedicació. Ja sabeu no tenim resultats si no hi ha esforç. 😉

Recordeu enviar les vostres respostes (escriviu el perquè de la vostra resposta…) i indiqueu el vostre nom, cognom i el curs. Teniu fins a les 18 hores del proper divendres 7 de maig per enviar la vostra solució. Dos punts estan en joc!

Bona sort i fins divendres!

Marisa

Publicat dins de IV Concurs d'Enigmes Matemàtics | 3 comentaris