SABIES QUE…

Els nens i nenes de CICLE INICIAL es troben en una etapa motriu espontània, és a dir, d’activitat lliure i de baix nivell d’interiorització, per tant, durant aquest cicle el nostre treball es basarà en l’experimentació, el descobriment i el joc. Hem d’aconseguir que coneguin i agafin  confiança amb el seu cos.

Els nens i nenes de CICLE MITJÀ es troben en una etapa motriu elaborada, és a dir, que el seu nivell d’interiorització és alt, això vol dir que ja organitzen el seu cos per aconseguir una finalitat, per tant, han d’adquirir una àmplia experiència motriu mitjançant el treball de les habilitats motrius bàsiques (desplaçaments, salts, girs, habilitats amb objectes…), els jocs ja comencen a ser organitzativament més complexos, també començarem a introduir algunes habilitats motrius específiques… Hem d’aconseguir una base motriu àmplia i sòlida.

Els nens i nenes de CICLE SUPERIOR es troben en una etapa motrius codificada, és a dir, intenten cercar l’eficàcia, comença la importància de la tècnica i de les regles, i les activitats pròpies del món adult. Treballarem les habilitats motrius mitjançant la iniciació esportiva i el joc, també començarem a treballar les capacitats condicionals (força, velocitat, flexibilitat i resistència) per a la millora de les habilitats. Hem d’aconseguir que coneguin bé les seves possibilitats motrius, que sàpiguen resoldre problemes motors de forma eficaç i autònoma mitjançant una bona coordinació motora…

L’eix vertebrador de tota la primària és la SALUT, per tant, és important que en sortir d’aquesta etapa els nens i nenes hagin adquirit uns hàbits saludables que els permeti: dosificar l’esforç, reconèixer les adaptacions de l’organisme davant l’activitat física, reconèixer la importancia de la preparació de l’organisme abans de l’activitat i dels estiraments posteriors per evitar lesions, assolir uns hàbits higiènics…i sobretot, que gaudeixin de l’activitat física. L’objectiu primordial és que L’ACTIVITAT FÍSICA ELS ACOMPANYI TOTA LA VIDA.

2 thoughts on “SABIES QUE…

  1. angelly de 5è

    Marga, he vist les fotos i m’ha agradat moltissim!! Estem esperant a que fiquis les fotos de les 3 TORRES I EXTRA! i un altre cop m’han encantat les fotos! PETONETS Angelly.

    Reply
  2. MARGARITA PARRA MARTINEZ Post author

    Moltes gràcies Angelly! Això no seria possible si no fos pel vostre esforç i treball.

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *