Durant el curs escolar 2011/2012, el Pla de consum de fruita “A la nostra escola mengen + fruita” consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de 2n cicle d’educació infantil i de primària (nens i nenes de 3 a 12 anys) dels centres educatius de Catalunya que ho varen sol•licitar d’acord amb l’ORDRE AAM/96/2011, de 19 de maig (DOGC núm. 5891 – 01/06/2011).
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha autoritzat a l’Associació Catalana d’Empreses de Fruita i Hortalisses (AFRUCAT) per a que distribueixi la fruita i la verdura. La distribució començarà al gener.
Durant una setmana de cada mes, es distribuiran tres peces de fruita i/o verdura, seleccionada en funció de l’estació de l’any i la qualitat, que es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola pel seu consum durant l’esmorzar i/o el berenar.
El productes que s’ha previst subministrar mensualment són els que s’indiquen a continuació, per bé que en funció del mercat es podran modificar:
• Gener: mandarina, poma vermella, plàtan.
• Febrer: mandarina, poma bicolor, taronja.
• Març: pera, taronja, tomàquet cherry i pastanaga baby.
• Abril: maduixot, poma vermella, plàtan.
• Maig: poma, pera, nespra o albercoc.
• Juny: nespra o albercoc, cirera, préssec o nectarina.
BUTLLETÍ Nº 46
NATURA I POESIA
Iniciem un nou apartat en el bloc i que anomenem “NATURA I POESIA”. Cada mes publicarem un poema, i si pot ser relacionat amb la natura del mes corresponent.
Al gener, no podíem deixar de posar-ne un de l’ametller, l’arbre atrevit.
L’AMETLLER
veig un ametller florit.
Déu te guard, bandera blanca,
dies ha que t’he delit!
Ets la pau que s’anuncia
entre el sol, núvols i vents …
No ets encara el millor temps
però en tens tota l’alegria.
Joan Maragall
BUTLLETÍ NÚM. 45
LES CLASSES DE SISÈ I LA SOLSI
JA COLLIM!!!
TALLER D’APICULTURA
A través del programa d’Escoles Verdes, les classes de cinquè vam fer el passat dijous dia 10 un taller d’apicultura.
Ens van explicar moltes coses de les abelles: com són, costums, feines que fan, … Va ser molt interesaant perquè vam poder veure i tocar estris que fan servir els apicultors.
Llàstima que ens va faltar una mica de temps i per això no vàrem poder tastar les diferents classes de mel: de romaní, de farigola, de castanyer, milflors, …
Aquí en teniu unes fotos.