Els i les alumnes de segon de primària hem gaudit moltíssim amb aquesta Setmana Gastrònòmica! Hem fet moltes activitats divertides com elaborar un menú saludable per a un restaurant, un taller on ens han ensenyat a preparar un esmorza equilibrat i saludable i també vam elaborar unes galetes de mantega deliciosessssssss!!!!
Us deixem una mostra de la preparació de les galetes i la recepta per si us animeu a preparar-les!
Recepta:
– 250 gr de mantega
– 250 gr de secre glass
– 630 gr de farina
– 1 ou i 1 rovell
– una mica de sal
– aroma de vainilla
Preparació:
- Hem de batre la mantega fins a aconseguir una textura suau.
- Anirem incorporant el sucre glass a cullerades i seguirem batent fins que el sucre estigui ben incorporat.
- Afegirem l’ aroma de vainilla i l’ou i seguirem batent la barreja.
- Afegirem la farina tamissada i seguirem amassant.
- Quan hàgim aconseguit una massa uniforme, ja tindrem la massa de les
- A continuació farem una bola i la tallarem en 3 trossos.
- Reservarem 2 trossos, i ens quedarem amb un a la mà. Posarem el tros de massa entre dos papers de forn i l’aixafarem amb un corró.
- Col·locarem la massa estirada en una safata de forn i repetirem el procediment amb els altres dos trossos que ens queden. Els posarem els 3 trossos a la safata del forn, un sobre l’altre i ho ficarem a la nevera.
- Deixarem reposar la massa a la nevera fins l’endemà.
- L’endemà agafarem un dels trossos i els tallarem amb el motllo de galetes que hàgim escollit.
- Posem les galetes al forn durant 10-18minuts.
