TE MARROQUI

El passat 30 gener de 2013 vam gaudir d’un deliciós te que ens van ensenyar a preparar algunes mares marroquines de l’escola Sant Just.
Ens van explicar que aquest ritual del te passa de generació a generació. El prenen dues o tres vegades al dia i fins i tot nens. Tots els estris i la vaixella els hereten de pares a fills.
Com s ‘elabora el te :
– Es bull l’aigua.
– Es renta i es talla la menta.
– Es posa una cullerada sopera de te ( la venen a granel) i es neteja amb aigua bullint per treure’n l’amargor. Després es llença aquesta aigua i es deixa el te net.
-En una tetera es posa l’aigua bullint, el te net, 4 o 5 cullerades soperes de sucre i la menta tallada.
– Es bull una mica tot junt i ja està llest per servir.
Aquest te es serveix amb la tetera i s’aboca als gots des d’una altura de 20 o 30 centímetres.

Us presentem les fotos on podem veure com aquestes mares elaboraven el te.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *